fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Prachtig uitzicht en Antilliaanse gastvrijheid

Een absolute aanrader voor iedereen die wil genieten van een prachtig uitzicht, heerlijk eten en gastvrijheid is restaurant Playa Forti in Curaçao. Het restaurant ligt op grote hoogte, waardoor je een heel weids uitzicht hebt over de baai, de zee en het nabijgelegen dorp.

Curacao-Baai-roadtrip-auto

Het eten is heerlijk en de keuze erg gevarieerd. De vis wordt elke dag vers gevangen en de fruitpunch met veel vers fruit is lekker verkoelend. Het geheel oogt misschien wat rommelig en als je binnenkomt moet je je eerst een weg banen tussen de vogels, honden en katten, maar zodra je het uitzicht hebt gezien ben je dat vergeten. De mensen zijn erg vriendelijk, niet is hen teveel. Je hebt hier echt het gevoel dat je op vakantie bent!

Wat je nog meer kunt doen op Curaçao

1. Huur een 4WD

Curaçao heeft hele mooie baaien en sommige zijn goed via de verharde weg te bereiken, maar de meeste liggen op plekjes langs de kust waar alleen een onverharde weg is. Met een 4WD zijn ze goed te bereiken.

2. Een bezoek aan de plantagehuizen

Wil je iets anders dan zon, zee en strand, breng dan een bezoek aan de plantagehuizen. In de 18e en 19e eeuw waren er wel 100 kleine plantages op Curaçao. Het middelpunt van de plantage was het landhuis, in Nederlandse stijl en vaak boven op een heuvel gebouwd. Meer dan vijftig van deze plantagehuizen bestaan nog en zijn voor het publiek geopend. Een van de bekendste is Landhuis Brievengat.

3. De hoofdstad Willemstad

De hoofdstad Willemstad mag je niet overslaan. Al is het maar om de pastelgekleurde huizen en gebouwen die je op bijna elke foto ziet in het echt te kunnen bekijken. Wil je zelf ook een mooie foto maken, ga dan naar de wijk Otrobanda aan de overkant. Daar heb je het mooiste uitzicht op de huizen. Hier vind je ook Rif Fort, hét uitgaans- en winkelcentrum van het eiland

Veronique Lucas

Reisjournalisten of -bloggers

Veronique Lucas is reisagent bij Maritime Travel Service en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Curaçao die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou