Reislustige 55-plussers graag met vrienden op roadtrip

55-plussers zijn dol op roadtrippen, zo blijkt uit ons nieuwste trendrapport van 2018. Ze gaan niet alleen graag samen met hun partner roadtrippen, maar bijna een kwart van hen toert ook vaak samen met vrienden rond op vakantie. Ze genieten samen met vrienden van de vrijheid die ze hebben met een huurauto.

Veel van hen hebben vaker dan anderen de tijd en de middelen om meerdere keren per jaar op reis te gaan. De kinderen zijn meestal ook het huis uit, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor vrienden. Op reis willen ze zo flexibel mogelijk zijn. Meer dan andere leeftijdsgroepen maakt één op de drie 55-plussers daarom elke vakantie gebruik van een huurauto.

Meer vertrouwen, maar wel aandachtiger

Het blijkt dat 55-plussers hebben meer vertrouwen hebben in het huren van een auto in het buitenland dan gemiddeld. Misschien komt dat omdat ze aandachtiger zijn als ze hun wagen oppikken. Zo controleert 59 procent op voorhand of er een reservewiel aanwezig is, tegenover 30 procent van de mensen onder de veertig. Ook checken zij of er een verbanddoos in de auto is (51 procent vs. 23 procent). Bovendien loopt bijna iedereen (94 procent) een rondje om de huurauto om de schade te controleren. Goede voorbereiding is het halve werk!

 

De 55-plussers zijn aandachtiger als ze hun wagen oppikken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vrouw met wegenkaart

Good old wegenkaart

Eenmaal onderweg slaan 55-plussers het vaakst de good old wegenkaart open (53 procent), al gebruikt 16 procent van de 55-plusgroep eveneens apps zoals Google Maps. Waar ze tijdens de autorit ook goed op letten is het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. 67 procent van de zestigplussers zorgt ervoor dat ze achter het stuur niets met de telefoon doen tegenover 35 procent van de mensen onder de veertig jaar.

Grappig verschil tussen Belgen en Nederlandse 55-plussers is dat Nederlanders minder vaak met vrienden op stap gaan (10 procent). Zij kiezen massaal voor hun partner of gaan met hun kinderen. Hoe zit dat bij jou?

 

Leontien Brondijk

Marketingcommunicatie & PR specialist

Leontien ondekt het liefst de hele wereld en houdt van onverwachte en bijzondere ervaringen, zolang ze maar leuk eindigen. Zoals die ene keer dat ze op de parkeerplaats van een supermarkt in Japan een wielklem kreeg en vervolgens als ‘boete’ boodschappen moest doen = veel verse sushi!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.