fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Reizen door het land van Mandela

De Oost-Kaap is vaak het staartje van een reis door Zuid-Afrika. Terwijl in de provincie waar Nelson Mandela is geboren en begraven nog veel ongerepte plekken te ontdekken zijn. Mijn tip: bezoek het Amakhala Game Reserve.

game-reserve-zuid-afrika-roadtrip

Het ligt op een uurtje rijden van kustplaats Port Elisabeth en vlakbij het veel bekendere Addo Elephant NP. Amakhala is een prachtig wildpark en 18.000 hectare groot. Je kunt er leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en sheeta’s spotten en veel vogelsoorten. Het park heeft elf aan het park verbonden luxe accommodaties. Wij kozen voor Safari Lodge. De ligging is schitterend en vanuit de wirlpool op je eigen terras heb je een prachtig uitzicht op het voorbijtrekkende wild.

Wat je nog meer kunt doen aan de Oost-Kaap

1. Natuurlijk! Op Safari.

Natuurlijk ga je op safari en hoop je minstens een van de Big Five te spotten. De meest gangbare safari is de gamedrive die je zelf met je huurauto kunt doen of georganiseerd met een ranger. Het beste moment om wild te spotten is in de vroege ochtend of tegen zonsondergang. Ga je aan het eind van de dag, dan kun je meteen genieten van een Sundowner, een glaasje Zuidafrikaanse wijn bij ondergaande zon.

2. Een ander Zuid-Afrika: de Karoo

In de Karoo leer je een andere kant van Zuid-Afrika kennen. Karoo betekent dorstig land. Begrijpelijk, want in deze halfwoestijn valt slechts 300 mm regen per jaar. Het landschap is uitgestrekt met overwegend cactussen en vetplanten. Het plaatsje Graaff Reinet wordt de diamant van de Karoo genoemd en heeft veel Kaaps-Hollandse overblijfselen. Ook Adriaan van Dis schreef erover in zijn boek Het beloofde land.

3. De geboortestreek van Nelson Mandela.

De Oost-Kaap is de geboortestreek van Nelson Mandela. In Mthatha staat een uitgebreid museum over hem. In Qunu, waar hij na zijn pensioen woonde, ligt hij begraven. Ook kun je er een expositie over zijn leven bekijken.

Sharon Pennings

Reisjournalisten of -bloggers

Sharon Pennings is reisagent bij Personal Touch Travel en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Zuid-Afrika die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou