Roadtrip door afwisselend en zonnig Californië

Een roadtrip door de USA. Bij wie staat het niet op z’n verlanglijstje? Hier bij Sunny Cars staat het denk ik bij iedereen wel in de top 10 van droombestemmingen (mét huurauto). Om heel de USA tijdens een reis te verkennen is ietwat ambitieus. Daarom lichten we in deze blog Californië uit. Of beter gezegd: zonnig Californië. Rijd je mee?

Voor een roadtrip in de VS is Californië misschien wel de meest geschikte staat. De afwisseling is hier groot: je vindt er een prachtige kustlijn, mooie stranden, dynamische steden, overweldigende natuur en pretparken als Disney en de Universal Studio’s. Genoeg te doen dus, maar vergis je niet in de afstanden! Die zijn niet te vergelijken met Europa en voor je het weet plan je je reis veel te vol.

1. Yosemite National Park

Bezoek Yosemite National Park. Dacht je dat de Zwitserse Alpen hoog zijn? De rotsformaties in Yosemite zijn immens, je kijkt je ogen uit.  De meest in het oog springende is El Capitan. Voor Yosemite kun je rustig een paar dagen uittrekken. Voordat je het park binnen bent gereden en het visitor centre hebt gevonden, ben je al een uur of vier onderweg.  Voor hikers zijn er prachtige routes, maar ook met de auto en georganiseerde bustochten kun je de mooiste plekken bereiken en van de uitzichten genieten. Reserveer je accommodatie vooraf, want het is hier altijd druk.

Yosemite national park

In landen als Amerika en Canada is het voor postbodes geen doen langs alle afgelegen huizen te rijden met de post.  Onderweg passeer je dan ook regelmatig een lange rij met brievenbussen. Een stuk praktischer voor de ‘mailman’ en voor ons een leuk gezicht! Deze foto maakten we in de omgeving van Sequoia National Park op weg naar Yosemite National Park.

rij brievenbussen california roadtrip

2. Een bezoek aan San Francisco en Los Angeles

Natuurlijk staan de steden San Francisco en Los Angeles op het programma. Frisco wordt na New York de meest Europese stad van de VS genoemd. De sfeer is relaxt, je vindt er de leukste eettentjes en er zijn vooral veel jonge mensen. Huur een fiets en bezoek de prachtige Golden Gate Bridge. LA is alles wat je kent uit en van de film. Elke ober die je tegenkomt denkt nog steeds dat hij de nieuwe Tom Cruise wordt en het lijkt wel of iedereen hier de hele dag aan het joggen is. De kustroute tussen de steden is misschien wel de mooiste van de VS. Rijdt hem van zuid naar noord, dan heb je de mooiste vergezichten. Stop onderweg om de kolonies zeeolifanten te bewonderen.

Brug San Fransisco

3. Het strandleven van Californië

Californian Beachlife moet je meemaken. Wil je echt van de zon genieten, houdt er dan rekening mee dat het in juni, juli en augustus vooral in en om San Francisco mistig en koel kan zijn. Neem dus altijd een lange broek en een trui mee als je in de zomer gaat, anders moet je de eerste de beste Abercrombie & Fitch in voor een warmere outfit. In september en oktober heb je minder last van de mist. Maar ga je echt voor het strand en het mooie weer, dan kun je beter voor de kust rondom LA kiezen met badplaatsen als Malibu, Santa Monica en Santa Barbara of nog meer naar het zuiden richting San Diego. Het gebied rond La Jolla is het mooiste, en het duurste want hier komt veel jetset.

Strand in Californië

Saskia Hamminga-Roest

Reisjournalisten of -bloggers

Saskia Hamminga-Roest is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tip voor een must-see-plekje in de USA die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.