Rondreizen door Zuid-Afrika per huurauto. Wow!

Zuid-Afrika, wie wil daar nou niet heen op vakantie? Ik ken weinig landen met zoveel diversiteit in landschappen, culturen en flora en fauna. Waar anders kun je in één vakantie de Big Five spotten, gerenommeerde wijnen proeven, van eeuwenoude culturen leren, Nelson Mandela eren, langs spectaculaire kustroutes rijden en onderweg walvissen zien… Maar er is nog veel meer te doen. En wist je dat je er prima zelf kunt rondtoeren om meer uit je vakantie te halen? Lekker zelf de hort op met je huurauto. Nu alleen nog de route bepalen…

… En dat kan lastig zijn, want je wilt natuurlijk niets missen. Maat toch moet je echt een keuze maken, want Zuid-Afrika écht is te groot om in één keer te zien. Voordeel daarvan is dat je een volgende keer nog genoeg te ontdekken hebt! Om je op weg te helpen, hebben we vier mooie routes voor je uitgestippeld:

1. Van Kaapstad naar Johannesburg

Kaap de goede hoop

Een prachtige one way (de auto ophalen in de ene stad en inleveren in een andere) waarbij je onderweg ook door de landen Lesotho en Swaziland rijdt. In drie weken tijd bezoek je Kaap de Goede Hoop, rijd je door de wijngebieden van Franschhoek, ga je off the beaten track naar Swellendam en rijd je over de Garden Route (Tuinroute) naar Plettenberg Bay waar je tussen juli en december walvissen spot. Vervolgens toer je door de Karoo naar de grensovergang met Lesotho waar je een stap terug doet in de tijd. Je krijgt nog meer stempels in je paspoort als je ook de grens met Swaziland oversteekt. In Mkhaya Game Reserve loopt de Big 4 rond, alleen de leeuw woont hier niet. Na al dit natuurgeweld eindig je je reis in de urban jungle van Johannesburg. Benieuwd naar de volledige route? Die hebben we voor je uitgestippeld.

2. Van Kaapstad naar Port Elizabeth

Struisvogels Oudtshoorn Zuid-Afrika

Zuid-Afrikanen noemen hun Route 62 ‘de langste wijnroute ter wereld’. De weg heeft een totale lengte van 850 kilometer en loopt dwars door de westelijke en de oostelijke Kaapprovincie – van Kaapstad naar Port Elizabeth. Voor reizigers die in Kaapstad beginnen en eindigen, is het aan te raden om het struisvogelland van Oudtshoorn (ca. 500 km) als keerpunt te kiezen. Je kunt de route in een week op en neer rijden, maar er tien dagen voor uittrekken is een stuk relaxter. Geïnteresseerd in de historie van het gebied? Bij Ceres zie je waar de Bosjesmannen woonden en als je meer wilt weten over het Nederlandse verleden van de streek, kun je onderweg overal terecht in kleine musea. Spreekt deze route je wel aan? Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan.

3. Limpopo & Mpumalanga en bezoek aan Krugerpark en Panoramaroute 

Krugerpark Zuid-Afrika

De meest noordelijk gelegen provincies Limpopo en Mpulalanga vormen het ‘dak’ van Zuid-Afrika: ingeklemd door Botswana, Zimbabwe en Mozambique. Hier kom je in de eerste plaats om The Big Five te spotten in het Krugerpark. Toch heeft de streek nog veel meer te bieden. Vanuit Johannesburg kun je in 3 a 4 weken bijvoorbeeld een prachtige rondreis maken via Pretoria (Tshwane) naar het ruige Marakele National Park voor het eerste safarimoment, daarna richting Thohoyandou waar je het gebied van het Venda-volk betreedt. Via de Punda Maria Gate rijd je vervolgens het 20.000 kilometers tellende Krugerpark in. Hier ga je op zoek naar de Big Five en verlaat je het park na afloop in het zuiden, waar je door een van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika verder rijdt. Bij Mogaba bezoek je de indrukwekkende Echo Grotten en voert de R532 je terug naar Sabie bovenlangs de Blyde River Canyon. Dat betekent weergaloze uitzichten over deze diepgesneden, kronkelende rivierkloof. Niet voor niets heet dit de ‘Panoramaroute’. Deze route is echt een aanrader!

4. Zuid-Afrika’s alternatieve route: roadtrip op de B-wegen

Kgalagadi Transfrontier Park Zuid-Afrika

Wil je graag off the beaten track? Dan is deze alternatieve rondrit vanuit Kaapstad heel geschikt voor jou. In 2 a 3 weken rijd je ca. 3000 kilometer over b-wegen door het grote niets van de Noord-Kaap. Onderweg kom je langs Ceres, rijd je door het semi-woestijngebied de Karoo en de zoutpannen van Brandvlei naar Upington, waar je opeens tussen de wijngaarden zit. Hiervandaan maak je uitstapjes naar de mijnen van Griekwastad of het natuurreservaat Witsand, met prachtige witte duinen omgeven door het rode zand van de Kalahari. Upington is ook de laatste stad voordat je de Kgalagadi Transfrontier Park in gaat. Op de terugweg naar Kaapstad kom je langs de watervallen van Nationaal Park Augrabies en de mooie plaatsen Pofadder en Springbok. Heb je nog tijd over, eindig dan met een hike in het Cedergebergte. Zelf hoef je het uitzoekwerk niet meer te doen, want wij hebben de route al voor je uitgestippeld.

En, staat Zuid-Afrika nu op jouw verlanglijstje voor je volgende roadtrip? We helpen je graag met het kiezen van een huurauto. Onze reserveringsafdeling staat voor je klaar. 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.