fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Sarah: mijn favo' fly drive is de VS!

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Sara Bosmans, deze keer is de beurt aan Sarah De Beuckelaer, travel writer voor de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Vakantiekanaal.

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

De VS.

Waarom een fly drive in de VS?

Na een eerste korte kennismaking een paar jaar geleden, wilde ik New Orleans grondiger leren kennen en mijn man er introduceren. De aanloop naar Mardi Gras (begin maart) zorgde voor een extra dimensie. The French Quarter mag dan wel een toeristische topper zijn, er wordt ook nog geleefd en het blijft een heel sfeervolle buurt. Je kunt in New Orleans ook heel lekker eten. Vanuit New Orleans lag een road trip naar Florida voor de hand.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Van 14 tot 24 februari met mijn man en een bevriend koppel dat twee maanden door de VS cruisete. Vooraf hebben we vier dagen in New Orleans verbleven zonder auto. Voor een citytrip in New Orleans zelf ben je met een auto niet veel. Afhankelijk van waar je logeert kun je overdag veel te voet doen. ’s Avonds zijn er voldoende taxi’s en die kosten niet veel.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Een Chevrolet Cruze, een gratis huurauto upgrade van Sunny Cars voor het type dat we hadden besteld, maar dat niet meer beschikbaar was wegens allemaal verhuurd. Een service die we op prijs stelden. Onze Cruze was opvallend stil binnenin, wat best rustgevend was. En waardoor we ook in optimale omstandigheden van onze cruise-muziek konden genieten.

fly drive vs Chevrolet Cruz huurauto

Hoe heb je je route bepaald?

Na de citytrip New Orleans zijn we in twee dagen richting Sunshine State Florida gereden wegens heel mooi weer én veel te beleven. Nascar in Daytona Beach, Cape Canaveral met Kennedy Space Center en The Everglades stonden al een tijdje op het verlanglijstje. Onderweg gingen we snorkelen met de manatees in Crystal Water. Omdat we niet zo’n pretparkfanaten zijn en Disneyland in Parijs al drie keer hebben gedaan met kinderen, hebben we als volwassenen Disney World geskipt. Volgens de liefhebbers van het genre is dit wel een absolute must, veel beter dan Parijs. Maar een mens moet nu eenmaal keuzes maken.

Hoogtepunt?

Snorkelen tussen de manatees (lamantijnen of zeekoeien) in Crystal River. Ongelofelijk hoe vreedzaam die enorme dieren zijn en hoe ze je zonder problemen in hun habitat toelaten. Wij deden het met www.floridamanateetours.com, een absolute aanrader. De schipper neemt (onderwater) foto’s van zijn snorkelaars die je achteraf op de Facebookpagina van de organisator terugvindt.

manatee onderwater fly drive VS

Wat mag je niet overslaan?

Zonsondergang op Clearwater Beach. Heel romantisch met zijn tweetjes, maar ook een bijzondere ervaring in een strandbar. De zonsondergang wordt er op applaus onthaald. Net ervoor en net erna levert het spectaculaire beelden op. Clearwater Beach werd door USA Today uitgeroepen tot Florida’s Best Beach 2013.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Een spectaculaire crash tijdens de kwalificaties voor de Daytona 500. Waarna de piloten vrolijk en zonder een schrammetje uit hun racewagens kwamen gekropen. Dit gebeurde net voor onze neus. Check it out op www.youtube.com/watch?v=RemUI8c4AQk

fly drive VS Daytona Races

Nog tips voor andere reizigers?

Plan in de omgeving van Orlando niet te veel dingen op een dag. Houd rekening met vertraging door het drukke verkeer.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Road trip Zuid-Spanje vanuit Malaga. Het kan niet altijd de VS zijn.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou