fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Serra de Monchique, het hoogtepunt van de Algarve

Als je aan de Algarve denkt, denk je aan zon, zee en prachtige stranden. Dat klopt, die zijn er in overvloed, maar met een huurauto ontdek je ook het binnenland. Mijn tip: ga naar de Serra de Monchique.  De begroeiing hier is prachtig!

Serra de Monchique roadtrip

Je vindt er restanten van de oorspronkelijke maar nu bijna uitgestorven kurkeikbossen. Verder zie je veel aangeplante eucalyptusbomen en diverse soorten fruitbomen, vooral sinaasappels, citroenen en mandarijnen zijn er in overvloed. Wij reden van Silves naar Foia, het hoogste punt van de Algarve op 902 meter hoogte. Hier kijk je over de hele Algarve uit. Overal zie je de zogenaamde steenmannetjes liggen, stapels stenen die de top van de berg markeren. Het gebied is ook geliefd bij wandelaars.

Wat je niet mag missen aan de Algarve

1. Monchique

Bezoek het plaatsje Monchique, een kuuroord met geneeskrachtige heetwaterbronnen.  Parkeer de auto, dwaal door de smalle en steile straatjes en drink een vers geperst glas sinaasappelsap! Tijdens de wandeling geniet je van alle leuke doorkijkjes en de typisch Portugese huizen met witte muren. Je kunt hier ook een wellness vakantie boeken.

2. De ommuurde binnenstad van Silvas

In de tijd van de Moren was Silves de hoofdstad van de Algarve. Nu trekt het veel toeristen. De ommuurde binnenstad met witgepleisterde huizen, de kathedraal en het fort zijn de trekpleisters. Het fort heeft een prachtige tuin volop rozen en fruitbomen. Bijzonder zijn de vele ooievaarsnesten.  Het fort lag heel strategisch. Dat zie je meteen als je erop staat, het uitzicht rijkt enorm ver.  In Silves is ook het kurkmuseum.

3. Zeilen in Portimão

Houd je van zeilen, dan is Portimão jouw stad. Hier worden regelmatig grote en prestigieuze zeilevenementen gehouden, ook doen ze aan het supersnelle Powerboating. Houd je het liever wat rustiger, ga dan mee met een tocht op zee om te vissen of dolfijnen te spotten. De stad heeft de grootste sardientjesvloot van Europa en vele visrestaurants.

Linda Heijnen

Reisjournalisten of -bloggers

Linda Heijnen is reisagent bij Reisbureau La Plaza en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Portugal die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou