Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Stedentrip en roadtrip Stavanger

Als je aan een stedentrip in Noorwegen denkt komen de plaatsen Oslo en Bergen al snel naar voren, maar Stavanger wint terrein en dat is niet zo gek. Het ligt op slechts 1.15 uur vliegen en je kunt vanuit deze stad, op korte rijafstand, de geweldige Noorse natuur ervaren.

Knus Stavanger

Stavanger is klein, maar fijn. Met knusse straatjes en leuke winkeltjes, koffietentjes en restaurants. Veel houten huisjes en een haven waar kleine, maar ook grote internationale schepen aanmeren. Het perfecte startpunt om meer van de omgeving te ontdekken met een huurauto. Op nog geen uur rijden van Stavanger begeef je je op kronkelende bergweggetjes met een adembenemend uitzicht.

noorwegen map of joy weg

Winter wit Sirdal

Zonder plan reed ik richting Sirdal. Dat Noorwegen het land is van de fjorden werd al snel zichtbaar. Met klaterende watervallen, ruige (besneeuwde) bergen en mooie berghutjes langs de weg met loslopende schapen en geiten. Als je geluk hebt spot je nog een eland.

noorwegen bergen sneeuw stavanger mapofjoy

Magisch mooi Manafossen

Ik belandde bij de geweldige, niet toeristische waterval Manafossen die je na een korte klim van dichtbij kunt aanschouwen (hij is 92 meter hoog). Kort daarna kwam ik terecht in een betoverend winter wonder landschap in het binnenland met méters hoge sneeuwvlaktes en pittoreske dorpjes met skipistes. Zulke grote verschillen ervaren binnen zo’n korte tijd; waanzinnig.

noorwegen waterval bergen stavanger mapofjoy

Met een huurauto de omgeving van Stavanger ontdekken voelde constant als het uitpakken van surprises. Je weet niet wat je tegenkomt, maar alles is even mooi, bijzonder en origineel.

noorwegen huurauto ford mapofjoy

Nathalie Paak is freelance journalist, tekstschrijver en fotograaf en heeft inspiratieplatform Map of Joy opgezet. Inmiddels is Map of Joy uitgegroeid tot een travelcommunity, ook op social media. Zowel op Facebook, Twitter, Instagram als op Pinterest is Map of Joy zeer actief.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou