Sunnies delen hun (thuis)werkplek. Kijk je mee?

Een auto huren kun je op veel bestemmingen… maar thuiswerken ook! En dat is wel handig, zeker in deze tijd. Als gevolg van het coronavirus werken nu veel van onze collega’s vanuit huis, verspreid over allerlei locaties: van Noord-Holland tot Utrecht en van Zuid-Holland tot Lelystad. De Sunny collega’s staan (of zitten) klaar voor onze klanten! Maar ook nu werken we nog steeds als één team dat er juíst in deze situatie 100% voor Sunny-klanten wil zijn! Ook vanuit huis gaan we voor die Sunny smile.

Graag geven we je een kijkje achter de schermen. Want hoe werken die Sunnies nu vanuit huis? We hebben collega’s gevraagd om een selfie te maken en zie hier het resultaat.

Even wennen, maar het lukt!

collage-collegas-sunnycars

Waar zitten dan al die Sunny medewerkers en hoe komen ze de dag door? Zo is er de medewerker die vanuit een geïmproviseerd kantoortje kan werken en geniet van de stilte bij het koffiezetapparaat. Maar er zijn ook Sunny-collega’s die aan de keukentafel zitten met rondrennende kinderen om zich heen. Kinderen die eigenlijk aan schoolopdrachten moeten, maar het veel leuker vinden om tijdens een belangrijke call de boel op stelten te zetten. Maar ach, ook dat hoort er nu bij. Hoe langer we allemaal thuiswerken, hoe meer we ook daar een weg in vinden.

Stein: "Ik werk aan de keukentafel en naast mij ligt een puzzel van 1000 stukjes (voor in de avonduurtjes), maar ook het nakijkwerk voor mijn zoon. Ik ben sindskort namelijk ook meester Stein."

Nieuwe situatie zorgt voor nieuwe rituelen

1-7

Nu veel collega’s vanuit huis werken, ontstaan er ook nieuwe rituelen! Zo start Rianne elke ochtend met een wandeling. Wel zo fijn als je de hele dag in dezelfde omgeving aan het werk bent. Ook doet ze zo af en toe tijdens haar pauze een workout. Een actieve collega! Ook Sanne heeft de afgelopen weken zo haar thuiswerkrituelen ontwikkeld. Een mooie bos bloemen staat standaard op tafel en op de achtergrond draait altijd fijne loungemuziek. Poes Nelly houdt haar ook goed gezelschap en vindt het wel fijn dat haar baasje nu altijd thuis is.

Collega’s missen elkaar, máár…

nieuwe-collegas
De huisdieren zijn nog nooit zo blij geweest!

Uiteraard missen we ook onze collega’s. Even gezellig kletsen tijdens de lunchpauze, je plannen voor het weekend bespreken óf gewoon even snel een vraagje stellen. Tja, dat gaat nu allemaal iets lastiger. Maar door elke dag te chatten en te (video)bellen, blijven we goed in contact met elkaar. En ondanks dat we onze collega’s missen, hebben we er ook een aantal nieuwe collega’s bij! Aaibare collega’s, welteverstaan.

Huisdieren nemen regelmatig de computers over. Katten die op stoelen, toetsenborden en laptops gaan liggen en cavia’s die opeens naar beeldschermen staren. Gezelligheid van onze harige vrienden in deze tijd is natuurlijk extra leuk! Of ze ook echt goed zijn in werken voor Sunny Cars? Laten we daar maar niet over beginnen…

Vivian: "Ik heb altijd al een kantoorhond willen hebben. Nu heb ik mijn twee cavia's (Pinda en Kaas) elke dag naast me in een mandje. Dubbel zo gezellig!"

Koffie, koekjes én op de loopband

4-6

De één drinkt nu dagelijks iets te veel kopjes koffie, de ander kan maar niet van de koektrommel afblijven. Herkenbaar? Collega Leontien pakt het anders aan en trekt tijdens de pauze haar sportkleding aan en rent wat op haar nieuwe loopband.

Soumaya: "Op werk was ik actief op de deskbike, maar nu ren ik in de rondte voor Maysa, mijn dochtertje van 5 maanden oud. En in plaats van kletsen met collega's ben ik nu druk met brabbelen in babytaal. Ik mis kantoor enorm, maar als ik het van de positieve kant bekijk: ik krijg nu echt alles mee van mijn dochter."

All-in home office

3-7

Bij Sunny Cars zijn we wel wat gewend. Niet alleen onze autohuur is all-in, maar op kantoor worden we ook flink in de watten gelegd. Zo staat de lunch dagelijks klaar op kantoor en mogen we genieten van lekkere koffies. Maar collega Nynke voert dat thuis lekker door! Ook zij heeft thuis een all-inclusive home office. Collega Irene heeft het zichzelf thuis ook comfortabel gemaakt, zij heeft haar eigen werkkamertje waar zij op haar eigen gemakje kan werken.

Kanjers op kantoor

wessel-dione-pieter-sunny-2
Kanjers op kantoor! Wessel, Dione en Pieter staan paraat.

Zoveel uiteenlopende thuiswerksituaties! Maar er zijn ook nog een aantal kanjers op kantoor die, uiteraard op gepaste afstand van elkaar, zeven dagen per week vanuit Haarlem klanten ter woord staan en van alles regelen zodat we met z’n allen door kunnen gaan.

We zijn trots op alle Sunny collega’s die hard werken vanuit huis of vanuit kantoor. We hopen elkaar natuurlijk heel snel weer te zien. In levende lijven in plaats van via videobellen. Hopelijk vond je het leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen! :-). Heb jij misschien nog handige thuiswerktips voor de Sunnies @ Home?

Leontien Brondijk

Marketingcommunicatie & PR specialist

Leontien ondekt het liefst de hele wereld en houdt van onverwachte en bijzondere ervaringen, zolang ze maar leuk eindigen. Zoals die ene keer dat ze op de parkeerplaats van een supermarkt in Japan een wielklem kreeg en vervolgens als ‘boete’ boodschappen moest doen = veel verse sushi!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Erwin Lamens

9 April 2020 | 10:54 am | Reageer op Erwin Lamens

fijn om al die medewerkers te zien, hou jullie gezond ! wat een team !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jean-Paul Loddewykx

5 April 2020 | 10:30 am | Reageer op Jean-Paul Loddewykx

Hey,

Fijn om jullie te leren kennen, hou jullie gezond en hopelijk tot snel.

Groetjes Jean-Paul en Joëlla

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.