fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Tips & Tricks: Autohuur in Frankrijk

Na mijn blogs over Zuid Afrika en Spanje, neem ik je dit keer graag mee naar Frankrijk.  Ook voor Frankrijk zou ik het wel weten! Ik zou beginnen in de historische universiteitsstad Toulouse, via de gerestaureerde citadel van Carcassonne doorrijden naar het Parc National des Volcans d´Auvergne. Hup de auto uit en wandelen in het park. Heerlijk! Om uiteindelijk vanuit Arles in de Camargue paarden, stieren en flamingo´s te spotten, maar ook lekker van het zonnetje te genieten!

Toulouse Frankrijk brug

One way, ook international

Ik zou er bij de bovenstaande route voor kiezen de auto in Toulouse op te halen en in Avignon in te leveren. Zo´n `one way` moet wel vooraf ingeboekt worden. Via onze website selecteer je de ophaal- en de inleverlocatie. De kosten vind je in de huurvoorwaarden, deze kun je lezen nadat je de auto hebt gekozen.

Een internationale one way naar bijvoorbeeld Spanje of Italië is soms mogelijk maar let op, de kosten zijn hoog! Een indicatie? Rond de € 800,- exclusief lokale belastingen. Dit komt omdat de auto weer teruggereden moet worden naar zijn startpunt in Frankrijk. Voor een internationale one way kun je de inleverlocatie niet online kiezen. Om deze reservering te maken kun je het beste met ons reserveringsteam bellen op: 023- 5699 696! Het is maar dat je het weet.

Een grensoverschrijding

Een grensoverschrijding, de auto meenemen naar een ander land en weer inleveren in het land waar je hem gehuurd hebt, is natuurlijk ook mogelijk. Bij de meeste verhuurders kan dit alleen naar West Europese landen Dus starten in Frankrijk en eindigen in Nederland.. Eventuele kosten staan ook in de voorwaarden. In dit geval kun je je reserveringsnummer mailen naar reservation@sunnycars.nl en erbij zetten naar welk land je de grens over wilt. Wij vragen de grensoverschrijding voor je aan en vermelden deze op de voucher.

Het is bij de meeste verhuurders niet toegestaan de auto mee te nemen naar Corsica. Bij een enkele verhuurder mag dit wel, mits je de auto weer op het vasteland inlevert.

Autohuur in Frankrijk

Er zijn dus verschillende mogelijkheden rondom het ophalen en afleveren van een huurauto in Frankrijk. Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust! S.Pols@sunnycars.nl

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou