fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Tips van reisexpert Therèse: De Oostkust van Amerika

Om de beste reistips te verzamelen interviewen we elke maand een expert uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week lees je welke bestemming zelfstandig reisadviseuse Therèse van Eck van Personal Touch Travel aanraadt voor een verrassende vakantie aan de Oostkust van Amerika.

Een interview met Therèse van Eck 

Goedemiddag Therèse, als er nu een klant belt en die vraagt aan jou: “Waar moet ik heen als ik iets onverwachts wil zien en meemaken?”, wat zou jij hem dan aanraden?

“De Oostkust van Amerika.”

De Oostkust? Bedoel je dan New York of Boston?

“Ja, dat bedoel ik, alleen dan met een twist.”

Therese van Eck geeft reistips voor West-Amerika

Nou, kom maar op met jouw reisadvies, ik ben wel nieuwsgierig.

”Als mensen naar Amerika gaan, dan is het vaak een citytrip naar New York of Boston en een langere ´roadtrip´ naar de Westkust van Amerika. Wat niet veel mensen weten is dat het gebied tussen Boston en New York ideaal is voor een roadtrip! Juist de verscheidenheid van de miljoenensteden waarin je begint en eindigt en daar tussenin de staat New England met fantastische baaitjes en gekke dorpjes.”

New England, heb je het dan over Cape Cod?

“Correct! Het schiereiland dat bekend staat om de kabeljauw is zo divers. Je rijdt bovenlangs over de highway 6A, dit is trouwens geen échte snelweg maar een soort provinciale weg, via Yarmouth naar het uiterste puntje Provincetown. Dit dorp staat bekend om de hippie en gayscene die daar heerst. Het is daarmee een zeer kleurrijk dorpje dat je niet mag missen. Vanuit hier kun je trouwens ook walvissen gaan kijken met een georganiseerde excursie, absoluut doen!”

Kan je vanaf Princetown dezelfde weg weer terugnemen richting New York?

”Dat kan, maar dan mis je wel de zuidkant van het eiland. Om daar te komen moet je provinciale weg 28 nemen. Aan de zuidkant vind je fantastische baaien met heerlijke stranden en nog betere restaurants. Waar ze meer serveren dan alleen kabeljauw :).

Als je het over verscheidenheid hebt, hoe zit het daar met de levenstijl?

“Nou, New England is wel een staat waar alles nog volgens tradities gebeurt, vooral de ´upper class´ van Amerika heeft hier zijn huis staan. Als je aan iemand vraagt: `hoe zie jij Amerika voor je?´, dan weet ik zeker dat ze een beeld hebben wat alledaags is in New England. Je komt hier talloze diners tegen waar je op rode banken gezellig hamburgers en meatloaf kunt eten en waar de koffie nog echt uit de kan komt. Overigens is die koffie niet-te-drinken, maar dat is ook de charme.”

Cape Cod West-Amerika

 

Inderdaad, ik heb ook zo´n beeld van Amerika. Ga verder met je reisadvies op weg naar New York.
“Nadat je het schiereiland af bent gereden zak je via Newport verder af naar New York. Newport mag je trouwens  niet missen. Rondom deze stad wonen de bekende Amerikaanse families zoals de Kennedies en de Vanderbilt´s. In Newport staan dan ook de grote mansions van deze families die hier heerlijk vertoeven. De haven van Newport is net een filmset, zo mooi en pittoresk.
Nadat je Newport hebt gezien rijd je verder richting New York en op een gegeven ogenblik zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen. Als je dan daarna zelf over broadway en 5th Avenue rijdt is de roadtrip helemaal geslaagd!”

Jammer dat ik mijn vakantie al gepland heb, wat een geweldige reis lijkt me dit. Wat voor een auto raad je aan om te huren?
“Ik adviseer in de USA altijd een SUV of een andere comfortabele auto. De afstanden zijn best lang en dan is het wel lekker dat je in een comfortabele auto rijdt.”

Heb je nog een andere handige tip?
“Ja, zorg dat je voor 15 uur in New York bent in verband met de dagelijkse ´rush hour´.

Therèse, ik denk dat je deze reis wel voor wat lezers mag gaan organiseren en boeken. Dit wil toch iedereen die op zoek is naar iets nieuws en verrassends? Heb er eigenlijk al zin in om dit volgend jaar te gaan doen. Nog een afsluitende vraag, wat is de beste reisperiode om deze reis te ondernemen?
“Ik hoop dat ik deze reis mag gaan uitwerken voor lezers van deze blog en dan zal mijn advies zijn dat ze tussen mei en oktober die kant op kunnen. Natuurlijk wel met een zorgeloze all-in huurauto van Sunny Cars!”

Dank je wel voor je antwoorden en wie weet tot in Amerika!

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou