Toe aan een roadtrip met wat winterzon? Ga naar Portugal!

Voor een korte getaway kun je naar Londen, Berlijn, Antwerpen, ga zo maar door… Maar waarom zoek je geen zonniger bestemming? In Lissabon, Sintra en Porto geniet je nog van een beetje winterzon. Hier heb je geen last van de gure wind, een grijze lucht en nare, druilerige middagen. Oke, toegegeven: ook nu is het in Lissabon gewoon 12°C. Maar in Sintra is het een aangename 16°C en in Porto zelfs 18°C! Geef je over aan het Portugese leven en geniet gewoon van een bica, café of cimbalino – de verschillende benamingen voor koffie in Portugal – en een pastéis de Belém bij een pastelaria. Stap in die huurauto en start je roadtrip langs deze Portugese pareltjes.

Lissabon

Lissabon

Lissabon, de stad aan het water en op zeven heuvelen, bruist. Deze stad vol energie kent veel leuke wijkjes en als je van vis houdt zit je hier gebakken. Heb je weinig tijd, ga dan in ieder geval met tram 28 naar Alfama – een van de oudste wijken van de stad – en bezoek het Castelo de São Jorge. Vanaf hier heb je een ansichtkaartwaardig uitzicht over de stad, de Taag en het Cristo Rei. Ontbijten doe je bij voorkeur bij een van de vele kiosken die de stad rijk is. Leuke winkels en restaurants vind je in de wijk Principe Real. Om kennis te maken met het echte Portugese eten ga je naar Mercado da Ribeira, de overdekte markthal. Voordelig, laagdrempeling en vooral heel lekker.

Sintra

Sintra

Sinds 1995 staat Sintra op de Werelderfgoedlijst van Unesco en wij snappen wel waarom! De belangrijkste gebouwen zijn het Palácio Nacional de Sintra en Palácio da Pena, maar eigenlijk is een wandeling door de stad een aaneenschakeling van hoogtepunten. Bewonder de fonteinen, de prachtige azulegos (Portugese tegels) en mooie parken. Je begrijpt wel waarom de koninklijke familie hier zo graag kwam en er haar zomerverblijf van maakte. Voor mooie vakantiekiekjes ga je naar de Miradouro da Vigia, van waar je uitzicht echt fantastisch is.

Porto

Porto

De tweede stad van Portugal is ontstaan uit een fort dat de Romeinen bouwden op de kruising van de Douro met een van hun handelsroutes. Sindsdien is de stad welvarend en heerst er een charmante bedrijvigheid. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de kathedraal met de drukke wijk Barredo eromheen. Rebeira is het kloppend hart en de Ponte de Dom Luís I een markant punt. Natuurlijk ga je hier niet weg zonder een portje te drinken. Het is immers de stad waar port zijn oorsprong vond. Als visliefhebber ben je ook in Porto aan het juiste adres. De stad staat namelijk bekend om de gedroogde kabeljauw, waarmee ze het typische gerecht Pataniscas de Bacalhau maken. Smullen is gegarandeerd!

Heb je nu ongelofelijk veel zin gekregen in een roadtrip door Portugal? Ja, logisch! Misschien is het dan wel handiger om iets meer te weten te komen over tolwegen in Portugal. Wil je wat meer inspiratie opdoen over een roadtrip van Porto naar Lissabon, dan kan dat ook.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.