fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Top 3 onverwachte kosten bij autohuur

Bijna de helft van de Nederlanders is bang voor addertjes onder het gras bij het huren van een auto voor de vakantie. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat wij onlangs hebben laten uitvoeren. En daar blijkt alle reden toe, want een derde van de ondervraagden heeft weleens te maken gehad met onverwachte extra kosten bij autohuur op vakantie.

Veel he? Ja, dat vind ik ook. We hebben ook gevraagd waarvoor dan extra betaald moest worden bij het ophalen of inleveren van de huurauto. Hieruit konden we de volgende top 3 van meest voorkomende onvoorziene kosten opstellen:

  1. Een onverwachte verplichte verzekering
  2. Kosten voor het rijden van extra kilometers
  3. Kosten voor een extra bestuurder

Allemaal reden tot ergernis natuurlijk. Daarnaast geeft drieëntwintig procent van de ondervraagden aan dat sommige autoverhuurders simpelweg niet duidelijk en transparant zijn over welke kosten wel en niet inbegrepen zijn.

Nederlander wil liefst alle kosten inbegrepen

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat Nederlanders zich tijdens de vakantie geen zorgen willen maken over onverwachte kosten achteraf en de vraag of ze wel goed verzekerd zijn. Vakantiegangers kiezen dan ook het liefst een all-inclusive pakket waarbij alle kosten van de autohuur zijn inbegrepen (78%). Je hoeft dan ter plekke niets meer te betalen. En dat is precies de wens van 8 op de 10 Nederlanders. Het pakket moet daarom zo compleet mogelijk zijn, écht all-inclusive. Maar wat maakt een pakket all-inclusive volgens de Nederlanderse vakantieganger?

Ideale all in pakket huurauto volgens Nederlander

Top 5 redenen om een auto te huren

We hebben ook gevraagd naar de reden om een auto te huren tijdens de vakantie. Daar kregen we de volgende antwoorden op:

Top 5 redenen auto huren volgens Nederlander

Voor de respondenten betekent een huurauto dus vooral gemak, vrijheid en comfort brengt tijdens een vakantie. Vind jij dat ook?

Een onbezorgde vakantie-ervaring

Wat me ook opviel was dat maar liefst dertig procent van de respondenten aangeeft de auto pas op de vakantiebestemming te boeken. Zonde, want door je huurauto vooraf vast te leggen, ben je meestal goedkoper uit en heb je nog volop keuze uit het aanbod. Bovendien is de kans groot dat de deal niet all-in is als je een huurauto ter plaatse boekt. En dat je dus te maken krijgt met van die vervelende onverwachte kosten achteraf.

Bij Sunny Cars snappen we trouwens deze ergernissen over onverwachte kosten achteraf, en daarom is all-in bij ons dan ook écht all-in. Wij streven altijd naar dat ene – oh zo belangrijke – doel: een 100% zorgeloze vakantie voor onze klanten. Heb jij  dus nog suggesties of aanvullingen over hoe wij ons all-in concept kunnen verbeteren? Laat het ons weten en plaats je reactie onderaan de blog. Wij zijn erg benieuwd!

Wil je meer weten over het onderzoek dat is uitgevoerd? In de factsheet kun je nog veel meer informatie en onderzoeksuitslagen terugvinden.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Sam Claeys

3 februari 2015 | 7:31 pm | Reageer op Sam Claeys

Huur altijd bij Sunny Cars geen enkel probleem alles is tot in de puntjes geregeld.
Heb vol vertrouwen in de volgende huur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou