fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Tropische vergezichten op Hawaii

Op huwelijksreis naar Hawaii, dat is natuurlijk sowieso een goede tip. Maar ook als je niks te vieren hebt, raad ik je deze tropische bestemming van harte aan. Met mijn kersverse man verkende ik het veelzijdige eiland Oahu, met de hoofdstad Honolulu, veel leuke winkels en restaurants, maar ook mooie stranden en een schitterende natuur.

Autohuur-Hawaii-Strand-roadtrip

Het mooiste van de reis vond ik onze tocht naar de Tantalus Lookout. Via de Tantalus Drive reden we over smalle weggetjes naar boven. WOW! Wat een uitzicht! De Tantalus Lookout is vrij hoog gelegen en precies op het moment dat wij er waren, hing er een regenwolk boven het uitkijkpunt. Wij stonden in de regen, maar verder scheen overal de zon. Dit zorgde voor een geweldig panorama-uitzicht met een mooie regenboog. Onbeschrijfelijk!

Wat je niet mag missen op Hawaii

1. De kleinere wegen

Kies op Oahu bij voorkeur de kleinere wegen. De natuur is hier op z’n mooist en je komt vaker op onbekende plekken, lokale marktjes en mooie stranden. Huur een cabrio! Voor deze bestemming is dit echt de perfecte auto, maar vergeet de zonnebrand niet!

2. Snorkelen bij Hanauma Bay

Ga een dagje snorkelen bij Hanauma Bay. Dit beschermde strand is een mooie plek om een dagje te relaxen en te genieten van de onderwaterwereld! Met een beetje geluk zie je schildpadden. Vanaf Honolulu prima te bereiken met de huurauto, maar kom op tijd, want er is maar een beperkt aantal bezoekers toegestaan. Surfers gaan naar de North Shore, de plek om te surfen op de gigantische golven die je vast wel van de foto kent.

3. De Dole Plantation

Op Hawaii eet je ananas. Niet uit een blikje, zoals wij meestal doen, omdat er nu eenmaal weinig verse ananas is. Op Hawaii dus wel. Wil je wel eens zien hoe de ananas nou in die blikjes terechtkomt, ga dan naar de Dole Plantation. Oorspronkelijk komt de ananas overigens uit Brazilië. Het waren de Spanjaarden die hem meebrachten naar Hawaii. Maar dat is weer een ander verhaal.

Leonie van Delden

Reisjournalisten of -bloggers

Leonie van Delden is reisagent bij VakantieXperts en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor must-see-plekje die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou