Verveelde kids op de achterbank? Met deze autospelletjes niet meer!

Wat is er leuker dan op vakantie een beetje rond te toeren in de omgeving: dorpje hier, marktje daar, wijngaard bezoeken, zwemmen bij een rivier of strandje en koffie drinken op een terras. Heerlijk! Voor kleine kinderen duren zulke autoritjes echter al snel te lang. Het is éven leuk om rode auto’s te tellen. Of gele. Of groene. Maar na een tijdje moet je toch echt met iets anders komen.

Uit ons recente onderzoek naar autohuur blijkt dat veel mensen teruggrijpen op ‘ouderwetse’ autospelletjes om te tijd te doden. Ook Belgen gaan voor nostalgie. Daarom deze keer geen app van de maand, maar vier gouden oude spelletjes die perfect zijn voor lange ritten met kleine kinderen. Getest en goedgekeurd door Belgische autohuurders.

1. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ja hoor, deze klassieker blijkt het meest populair onder Belgen. Bijna 38% geeft aan dit spel te spelen om de reistijd wat aangenamer te maken. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en het is appelblauwzeegroen? Creatieve zielen zorgen er steevast voor dat het lang genoeg duurt voordat je het raadt. Tegen die tijd heb je je bestemming misschien al bereikt!

2. Namenspel

Afrika, Albanië, Armenië… Een ander spel waar je je lang mee kunt vermaken, is zoveel mogelijk landen of dieren opnoemen met een bepaalde letter. 27% houdt zich hier tijdens het roadtrippen mee bezig. Een variant op dit spel: landen noemen op alfabetische volgorde. Afghanistan, België, Cyprus…

3. Automerken raden

Om je tripje naar dat leuke stadje/strandje/dorpje wat leuker te maken, kun je van elke wagen die je voorbijsteekt zo snel mogelijk het automerk raden. 23,5% van de Belgen houdt zich hiermee bezig.

4. Telspelletjes

Last but not least: het telspel. Bij het telspel is het de bedoeling dat je het aantal kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto of het aantal vrachtwagens telt tijdens je rit. Goede test om te checken tot hoeveel je kinderen al kunnen tellen!

We hopen dat deze spelletjes ervoor zullen zorgen dat de hele familie ontspannen op de vakantiebestemming aankomt! En natuurlijk horen we jullie ervaringen en tips ook graag. We vinden het leuk als je een reactie achterlaat!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.