3 x waarom vroeg boeken ook loont bij een huurauto

Je vlucht naar een zonnige bestemming is geboekt, je hebt misschien al een leuk hotelletje gereserveerd en ook al wat goede restaurants en mooie strandjes gevonden. Heerlijk, die vakantieplannen! En die huurauto? Ach, die reserveer je tegen die tijd wel. Het duurt immers nog een paar maanden voordat je vakantie gaat vieren. Tijd genoeg.

Alhoewel… Niet alleen vakanties of vluchten zijn interessant om al vroeg te boeken. Het heeft óók voordelen om je huurauto alvast te reserveren voor aankomende zomer. Waarom? Lees snel verder!

1 – Geld besparen. Altijd fijn!

Vroeg boeken scheelt je geld. En dat gaat niet alleen op voor vliegtickets. Het is namelijk zo dat de prijzen voor autohuur voor het zomerseizoen in december, januari en februari gemiddeld 10% lager liggen dan als je pas boekt in juni of juli. Hier geldt de gebruikelijke regel van vraag en aanbod. Hoe dichter je bij de zomerperiode komt, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bovendien zijn de goedkopere auto’s meestal als eerste uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt als je op een later moment kiest.

2 – Ruimste keuze uit categorieën

Ben je op zoek naar een bepaald model auto, een jeep bijvoorbeeld? Reis je met een groot gezelschap en heb je veel ruimte nodig? Of zie je jezelf al lekker toeren in een cabrio? Ook dan is het slim om je huurauto al vroeg te reserveren. Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. En dat is dan jammer.

3 – Bestemming nog niet uitverkocht. Geen stress!

Ook kan het gebeuren dat er geen beschikbaarheid meer is tijdens jouw vakantie op je bestemming. Flink balen! Wacht je tot de zomervakantie met het reserveren van je huurauto, kan het zomaar zijn dat er geen beschikbaarheid is op populaire bestemmingen als Ibiza, Mallorca of Italië.

Kortom: als vroegboeker ben je dus goedkoper uit, heb je ruimere keuze en is er gegarandeerd beschikbaarheid op jouw bestemming. Boek je een vliegticket of een reis? Zorg er dan meteen voor dat je ook je huurauto reserveert. Zo heb je alles geregeld en heb je er geen omkijken meer naar.

Twijfel je nog en weet je niet zeker of je wel een huurauto nodig hebt tijdens je vakantie? Dan is het handig om gebruik te maken van onze Flexservice. Met deze service kun je je reservering altijd kosteloos wijzigen of annuleren, zelfs nog tot 4 uur voordat je de huurauto moet ophalen! Je kunt dus alvast je huurauto reserveren en pas later beslissen of je de auto echt nodig hebt.

En weet je wat zo fijn is? Tijdens de vroegboekactie is de Flexservice t/m 31 januari gratis toegevoegd aan alle zomerboekingen (ophaaldatum tussen 1 april en 31 oktober 2019)! Waarom wachten? Doen dus, dat vroegboeken!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.