Wacht niet tot de zomervakantie met het reserveren van je huurauto!

Een vliegticket zo vroeg mogelijk boeken heeft voordelen. Dat weet iedereen. Maar dat je ook bij autohuur beter op tijd kunt reserveren is minder goed bekend. Wist je dat het juist heel slim is om je huurauto op tijd te reserveren? Zodra de beschikbare huurauto’s opraken, gaat de prijs omhoog. En je wil natuurlijk niet hebben dat er helemaal geen huurauto’s beschikbaar zijn op het moment dat jouw vakantie gepland staat! Wacht dus niet tot het allerlaatste moment, maar reserveer je huurauto op tijd.

Dat huurauto’s ook uitverkocht kunnen zijn, is iets wat veel mensen zich niet altijd realiseren. Elke verhuurder heeft zijn eigen vloot en het is niet altijd mogelijk om extra auto’s in te zetten. Vooral op de eilanden kan de boodschap in het hoogseizoen ‘op=op’ zijn. Ga je in het hoogseizoen op vakantie en wil je ook nog een auto uit een populaire klasse, dan zie je dat er een flink prijsverschil kan ontstaan.

Extreem verschil

Afgelopen zomer had ik een klant aan de telefoon. Hij had z’n auto in januari gereserveerd en wilde weten wat het zou kosten als hij dat nu, een paar weken voor zijn vakantie, had gedaan. In plaats van de €600 die hij in januari betaalde, was hij nu €1800 kwijt geweest. Dit is dan wel een extreem voorbeeld, maar zo’n prijsverschil komt dus echt voor.

“Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. De goedkopere klassen zijn meestal als eerste uitverkocht.”

De auto van je keuze

Maar de prijs is niet het enige argument. Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. De goedkopere klassen zijn meestal als eerste uitverkocht. Als je dan moet uitwijken naar een hogere categorie brengt dat meer kosten met zich mee. Niet fijn als je daar niet op gerekend hebt! Vooral op de eilanden is het logistiek niet mogelijk om het aantal auto’s in een bepaalde categorie tijdelijk uit te breiden. De lokale wagenparkaanbieder kan moeilijk wat auto’s over laten varen…

“Of iemand wil een minivan boeken en die zijn dan gewoon niet meer te krijgen. Dan moet je dus twee kleinere auto’s reserveren. Ook niet leuk, want dat heeft consequenties voor je vakantie! Je kunt niet meer met z’n allen reizen, hebt twee chauffeurs nodig, andere bagageruimte, hogere benzinekosten… Dat voorkom je allemaal door op tijd te boeken.”

14 dagen in optie

Met de optieregeling mag je altijd tot 2 weken na de reservering nog kosteloos annuleren. Je kunt je reservering dus gewoon alvast maken en later nog beslissen of je de huurauto écht nodig hebt of niet. Óf je kiest voor onze Flexservice voor €1 per huurdag, waarmee je tot 4 uur voor huuraanvang nog mag annuleren. Dat is pas écht ideaal.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Claude VAN DAELE

30 Juni 2019 | 1:57 pm | Reageer op Claude VAN DAELE

Op 22-06-2019 een wagen gereserveerd voor € 510. Een week later kost diezelfde wagen € 319,00
het kan dus ook veel goedkoper door op het laatste moment te reserveren

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 Juli 2019 | 10:42 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Claude,

Het kán inderdaad wel, maar we adviseren onze klanten toch graag om op tijd te reserveren. We zien namelijk vaak genoeg dat de prijzen last minute flink stijgen of dat er helemaal geen beschikbaarheid meer is. Vooral op populaire bestemmingen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.