fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Wat moet er (wettelijk) verplicht mee in een huurauto?

In mijn eigen auto ligt ie pontificaal te pronken op de hoedenplank: een heerlijk suffe, maar o zo handige kit van de ANWB. Met alles daarin werkelijk alles wat je nodig hebt bij pech of een ongeluk(je) met de auto. Maar hoe zit dat eigenlijk met een huurauto in het buitenland? Moet je zo´n kit dan zelf meenemen?

Het antwoord is nee. Je kunt gewoon verwachten dat een huurauto in het buitenland is uitgerust met alle spullen die in dat land wettelijk verplicht zijn. Denk hierbij aan veiligheidsvestjes, een vignet, brandblusser of  een gevarendriehoek. Maar let op: voor persoonlijke of eenmalig bruikbare items moet je zelf zorgen. En laten in sommige landen nu juist ook eenmalige items verplicht zijn zoals een reservebril (Italië) of de blaastest welke Frankrijk in 2012 invoerde.

Daarom mijn volgende tip:

Check altijd even de site van de ANWB welke items verplicht zijn voor het land waar je reist. Zo weet je zeker dat je alle persoonlijke/eenmalige spullen bij je hebt.

Me de huurauto de grens over? Denk hier dan aan:

Ga je met de huurauto de grens over naar een ander land waar andere regels gelden? Dan is niet de lokale wagenparkaanbieder verantwoordelijk voor de juiste uitrusting maar moet je hier zelf voor zorgen. Bijvoorbeeld: je huurt de auto in Duitsland en vraagt de grensoverschrijding naar Oostenrijk van tevoren aan. Dan moet je dus zelf bij de grens een vignet kopen.

????????????????????

Reservebanden zijn uiteraard ook standaard

Want hoe kom je anders verder? Alleen is het niet altijd meer een heuse, echte band. Soms is het een thuiskomertje en steeds vaker rusten autofabrikanten de auto tegenwoordig uit met een reparatiekit in plaats van een reservewiel. Heb je een lekke band? Dan kun je met deze kit – volg gewoon de gebruiksaanwijzing! – een noodreparatie uitvoeren. Rijdt daarna wel direct met het gerepareerde wiel naar de dichtstbijzijnde verhuurlocatie van de verhuurder of naar een garage.

Fijne reis!

 

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou