Winnaars van de 3e ronde! #verkeersbordenactie

Over de hele wereld bestaan zoveel verschillende verkeersborden… Je zou wel kunnen spreken van een verkeersbordenjungle! In Nederland alleen al tellen we maar liefst 3 miljoen verkeersborden. Heb jij weleens een gek of merkwaardig verkeersbord gespot? Let maar eens goed op tijdens je autoritjes. Voor je het weet spot je een bord dat je nog nooit hebt gezien.

We vroegen onze bloglezers, volgers en nieuwsbriefabonnees om mee te doen aan onze winactie en foto’s van de gekste verkeersborden op te sturen. Ook in de derde en allerlaatste ronde hebben we weer flink wat inzendingen ontvangen. Meer dan 100 om precies te zijn! Het was erg leuk om te bladeren door alle foto’s en de winnaars uit te kiezen.

Winnaar 1:

Verkeersbordenactie-winnaar-1

Wat moet winnaar Hassan van der Hoff gedacht hebben toen hij dit bord tegenkwam in Fitzgerald River National Park – Western Australia? Het lijkt niet alleen het einde van de weg, maar ook van de wereld. De perfecte plek voor een prachtige foto waar de boodschap van dit bord wel héél duidelijk is.

Winnaar 2:

Verkeersbordenactie-winnaar-2

Tja… Zien we dit niet elke dag? Mensen die zo druk bezig zijn met hun telefoon een geen oog hebben voor het verkeer om hen heen? Zo te zien was Zuid-Korea het helemaal zat en hebben ze er een speciaal verkeersbord voor laten maken. Winnaar Ray Schutte spotte dit bord tijdens zijn vakantie in Seoul en maakte er een foto van. Slim! Want dit leverde hem de tweede prijs op.

Winnaar 3:

Verkeersbordenactie-winnaar-3

Tijdens een roadtrip door Zuid-Afrika kwamen Jan en Elly van ’t Hof in Montagu (Westkaap) in de hoofdstraat twee verkeersborden tegen: ‘pas op voor overstekende katten’. Zij waren erg benieuwd naar het verhaal achter deze verkeersborden, want wat is er nu zo gevaarlijk aan overstekende katten? Het bleek dat de familie Preston, bewoners in de straat, enorme kattenliefhebbers zijn. Toen twee van hun katten waren verongelukt, hebben ze in de nabije omgeving van hun huis deze borden laten plaatsen om automobilisten te waarschuwen. Een erg slim en mooi initiatief. Hopelijk kunnen de katten van de familie Preston nu zorgeloos door de straten lopen.

Einde winactie

Dit was het einde van deze winactie. We hebben ontzettend veel foto’s van gekke verkeersborden ontvangen. Natuurlijk zullen we hier in de toekomst nog weleens wat van delen op onze blog.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.