Geen zorgen met de app Zeker op Reis

Ik ben een koele kikker. Ik kan me in mijn vinger snijden, hevig bloeden en tóch uiterst koel blijven als de mensen om me heen beginnen te gillen.
Zolang er geen echte noodsituatie uitbreekt, weet ik namelijk dat het altijd wel goed komt. We leven immers in een land waar alles ‘goed’ geregeld is. Mijn huisarts zit om de hoek en twee minuten verderop staat een ziekenhuis. En als ik het écht niet meer weet, bel ik als dertiger gewoon mijn moeder. Geen probleem.

Niet zo’n koele kikker

Maar mijn koele modus verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra ik op reis ga naar het buitenland. Wat als ik ziek word van een of andere bacterie? En wat doe ik als ik met pech langs de kant van de weg sta? En hoe leg ik die Italiaanse dokter uit wat er precies mis is?

Zeker op reis

Ik ging op zoek naar een app die antwoord kon geven op bovenstaande vragen. En zo vond ik Zeker op reis. Deze app is ontwikkeld door Reisprik.nl – een erkend vaccinatiecentrum. De app ziet er misschien niet heel mooi uit, maar je hebt er veel aan:

• Vaccinatieadvies voor alle landen ter wereld
• Alarmnummers, contactgegevens van ambassades en ziekenhuis-info
• Informatie over reisziekten
• Een medicatiepaspoort dat je kunt invullen
• Een handig reiswoordenboek
• Waardevolle tips en algemene informatie voor op reis

Súperhandig dus.

Hè gelukkig…

Met dank aan Zeker op reis kan ik de koele kikker blijven die ik thuis ook ben. Dus stel ik snijd me op reis weer eens in mijn duim, dan open ik de app en zoek in alle kalmte het dichtstbijzijnde ziekenhuis op. Dit duurt gelukkig niet lang, de app weet mijn locatie en zoekt automatisch de dichtstbijzijnde ziekenhuizen. Dat bespaart tijd waardoor ik mijn Spaans kan voorbereiden met het ingebouwde woordenboek zodat ik in het ziekenhuis precies kan aangeven wat er loos is.
En als dat alles tóch niet werkt… kan ik natuurlijk nog altijd mijn moeder bellen.

Dennis van Drunen

Online Marketeer

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.