fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Zitje goed?

Voor ik moeder was, koos ik hele andere vakanties. Ver vliegen maakte me niet uit en de bestemmingen waren wat avontuurlijker. Zo bewaar ik hele mooie herinneringen aan mijn backpack trip door Peru. Bij het selecteren van een huurauto ging ik ook voor waar ik op dat moment zin in had. Een klein stadswagentje voor een stedentrip, een kekke cabrio of een sportieve kar met amper een achterbank.

Wanneer verplicht?

Sinds ik moeder ben, kies ik voor bestemmingen op maximaal twee uur vliegen van Nederland. Voor een ruime gezinswagen. En natuurlijk een kinderzitje. Dat laatste is verplicht voor kinderen tot 1.35 meter (tot 18 jaar) in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. In sommige landen moet je zelfs minimaal 1.50 meter zijn om zonder kinderzitje te mogen meerijden.

Kind in kinderzitje in de huurauto

Een kinderzitje huren is makkelijk geregeld, maar doe dit wel bijtijds. Je huurt namelijk niet bij Sunny Cars, maar bij de lokale autohuurpartner. De kosten hiervoor – en eventuele andere accessoires –  betaal je dan ook ter plaatse. Prijzen kunnen per partner verschillen, ze staan in de huurvoorwaarden.

Type kinderzitje

Sunny Cars zorgt dat er een veilig autostoeltje klaar staat als je de huurauto ophaalt. Welk type kinderzitje je nodig hebt, hangt af van het gewicht van je kind – niet van de leeftijd. Kinderen onder de 13 kilo, horen in een babyautostoeltje (groep 0 en 0+). Voor kinderen tussen 9 en 18 kilo is een kinderautostoeltje uit groep 1 verplicht. Voor kinderen tussen 15 en 36 kilo (groep 2 en 3) geldt een zitverhoger. Kinderen die meer dan 36 kilo wegen, mogen met een autogordel in de auto. Is je kind nog geen 18 en kleiner dan 1.35 meter dan is een zitverhoger of aparte gordelgeleider noodzakelijk.

Tip: neem een Maxi-Cosi of zitverhoger zelf mee. Lokaal gelden hiervoor vaak kwaliteitseisen die niet aansluiten bij de Nederlandse kwaliteit die Sunny Cars wil waarborgen. Ook zijn ze duurder en een stuk onhygiënischer. In hygiënisch opzicht is het ook slim om een universele badstof hoes mee te nemen voor over het kinderzitje!

Mijn zoon is inmiddels 6 en ik durf weer wat spannender bestemmingen aan. Volgend jaar gaan we naar Zuid-Afrika. Huren we een comfortabele auto. En de zitverhoger gaat mee als handbagage!

 

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou