Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Zo vermijd je kosten voor een GPS

“Er zit vast wel een GPS bij die huurauto toch?”

Mijn tante huurt voor het eerst een auto en dat maakt haar bloednerveus. En omdat ik bij Sunny Cars werk, krijg ik de ene na de andere vraag. Logisch ook. Ter plaatse is zij het die de auto moet ophalen en bij autohuur komt best wat kijken.

“Uhm, nee lieve tante, een navigatiesysteem is niet standaard inbegrepen bij je autohuur.”

navigatie huurauto

Wel een GPS, geen extra kosten

Ze vraagt of ze dan wel een losse GPS kan huren. En natuurlijk; dat kan wel. Maar dan heeft ze wel extra kosten die ze ter plaatse nog moet betalen. Daarom gaf ik haar onderstaande tip waarmee ze haar vakantiebestemming kon ontdekken mét GPS, maar zónder extra kosten. Misschien heb jij er ook wat aan. Vertel je hem dan meteen ook aan je tante?

Offline Maps

Met de app `Offline Maps´ van Google hoef je nooit meer te verdwalen. Je kunt de app vergelijken met een GPS. Je tikt het adres in en de kaart wordt heel nauwkeurig weergegeven. Naast het aantal nog af te leggen kilometers en de verwachte aankomsttijd, kun je ook de fileinformatie terugvinden. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hem offline gebruiken. Ideaal voor op vakantie dus!

Download vooraf de kaart

Belangrijk: Download voordat je op vakantie gaat de kaart van het land waar je de app wil gebruiken. Hier heb je namelijk wél internet voor nodig. Elke kaart heeft een andere grootte. Die van Spanje is 424 MB, terwijl die van Frankrijk wel 1 GB is! Dat vreet al snel wat geheugen weg van je telefoon. Mijn advies: na gebruik de kaart gelijk weer verwijderen.

Bespaar batterij

Last but not least nog een tip: Sluit de app na gebruik weer af via de `uitknop´ in het hoofdmenu. Dan gaat de batterij van je telefoon een stuk langer mee.

En mijn tante? Die heeft de app ook gedownload. Ze stuurde me ter plaatse nog een berichtje: “Het is hier fantastisch. Auto goed geregeld en rijdt prima.” En… ze is niet verdwaald!

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou