Zonder huurauto mis je de mooiste plekjes van Ibiza

Wil je genieten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft, dan kun je niet zonder huurauto. Je kunt een roadtrip maken en van plaats naar plaats hoppen. Het eiland is zo klein (41 x 15 km) dat je vanuit je standplaats prima verschillende dagtochten kunt maken. Ons advies: laat de autohuur al ingaan op de luchthaven, dan ben je vanaf de eerste minuut vrij om te gaan en staan waar je wil.

Off we go! Zet je bestemming in de navigatie en rijden maar. Dat gaat heel gemakkelijk op Ibiza. De wegen zijn goed en overzichtelijk. Een paar grote hoofdwegen brengen je van oost naar west en van noord naar zuid en vanaf daar is er meestal maar één weg die naar je eindbestemming leidt. Met het vliegtuig kom je aan in Ibiza-stad – of Eivissa zoals ze hier zeggen. Hoewel het een grote plaats is en je je hier in het centrum van het nacht- en strandleven bevindt, mogen een bezoek aan de oude stad, de burcht en de jachthaven niet ontbreken. Rijd met je auto meteen naar het hooggelegen gedeelte van de stad waar de burcht ligt. Geniet van het uitzicht over de baai, verken de burcht en wandel via de oude straatjes naar beneden naar de oude stad. In de kleine straatjes rondom de oude stad kun je goed shoppen, op een terrasje zitten of tapas eten.

Es Vedra

Het zuiden van Ibiza is het meest drukke gedeelte van het eiland. Hier kun je de bekende zoutmeren Las Salinas bezoeken en het gelijknamige strand met veel leuke bars en een lekker muziekje. Het hoogtepunt is de magische rots Es Vedra. Er gaan vele verhalen de ronde over Es Vedra: het zou het laatste stukje Atlantis zijn, een referentiepunt voor UFO’s en volgens Nostradamus zelfs de laatste plek op aarde waar leven mogelijk is na een nucleaire oorlog. Een feit is dat hier extreem hoge concentraties van metalen en mineralen zijn die een bijzonder zwaar magnetisch veld creëren. Blijf tot het einde van de dag, want de prachtige zonsondergang wil je niet missen.

Cala d'Hort

Hippiemarkten

Ibiza is behalve een feesteiland ook altijd in trek geweest bij hippies. De hoogtijdagen zijn voorbij, maar toch kom je nog steeds hippies tegen en ook de hippiemarkten zijn gebleven. De bekendste is Las Dalias, maar volgens de locals (lees de vele Nederlanders die een eigen huis op Ibiza hebben) is die van San Juan de meest authentieke en dus de leukste. Stel je er niet al te veel van voor. Waren het ooit vooral eigen gemaakte of lokale producten, het merendeel van de spullen komt nu gewoon van buiten Ibiza. Het sfeertje is in ieder geval gezellig.

Hippiemarkt

Trommels op het strand

De hippiemarkt in San Juan is op zondag (10-16 uur) en dat is een prima dag om naar het noorden van Ibiza te gaan. ’s Middags kun je dan meteen naar het strand van Cala Benirras. Een mooie baai met een klein strandje waar op zondag de overgebleven hippies met hun trommels naar toe komen en een waar feestje op het strand ontstaat. Wil je het ultieme Ibiza-gevoel meemaken, boek dan een yogales op het strand.

Ibiza Port de Benirras

Ibiza-stijl

Woonwinkels zijn er in overvloed op Ibiza. Om al die leuke villa’s die je hier hebt in te richten natuurlijk. Een paar, zoals Sluiz, Tanis en Es Cucons La Tienda, vind je in of bij Santa Gertrudis. Dat ligt midden op het eiland en daar kom je al snel langs op een van je tochtjes. In dit plaatsje ook veel leuke restaurants en nog een heleboel andere winkels met handwerk, antiek, kleding, sieraden en schoenen. Een prima tussenstop!

Tip

Ibiza is typisch zo’n bestemming waar de auto’s snel op raken. Het is een eiland en daardoor is het niet gemakkelijk nieuwe auto’s vanaf een andere bestemming aan te voeren. Dus zeker voor het hoogseizoen is op tijd reserveren een must.

Dit artikel verscheen ook in onze glossy de Sunny Times. Meer lezen? De Sunny Times is nu ook digitaal beschikbaar! Je opent ‘m hier.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.