fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Zonsondergang en citroencake op Kreta

Mijn leukste roadtrip-ervaring? Thavma café op Kreta, een heerlijke plek die je zeker niet wilt missen. Met onze huurauto reden we weg van de kust, slingerend de bergweg op naar boven. Ver weg van alle drukte vonden we dit kleine restaurantje. Het uitzicht over de vallei is indrukwekkend.

Thavma-Restaurant-roadtrip-kreta

In de verte zie je Rethymnon liggen en natuurlijk de zee.  De zonsondergang is hier fantastisch om mee te maken, dus zorg dat je er rond die tijd bent. Hoewel, voor de lunch is het natuurlijk ook een super plek.  Zodra je de allerliefste eigenaresse Maria hebt ontmoet, weet je het zeker: hier kom ik terug! Haar moeder kookt de sterren van de hemel, Maria zorgt dat het je aan niets ontbreekt. De huisgemaakte raki en citroencake maken het helemaal af.

Wat je nog meer moet doen op Kreta

1. Een wandeling door de Samariakloof

Oh Oh Cherso heeft het imago van Kreta geen goed gedaan.  In de badplaats Chersonissos is het misschien een heksenketel, maar Kreta is zoveel meer dan een feesteiland voor jongeren.  Watersporters, duikers, snorkelaars, wandelaars, kampeerders, surfers, zeilers en luxezoekers, voor iedereen is op Kreta wat te doen. Een aanrader is de wandeling door de 16km lange Samariakloof. Neem stevige schoenen mee, voldoende water en een pet , want in de zomer kan het flink warm zijn. Geopend van april tot oktober.

2. Knossos is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta

Knossos is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta. Eeuwenlang was het de grootste stad van Griekenland en zelfs van Europa. Hier kom je veel te weten over de Griekse mythologie, waaronder het verhaal van de halfstier/halfmens Minotaurus. De Engelse archeoloog Evans maakte van Knossos zijn levenswerk. Hij zocht uit hoe de mensen vroeger leefden en bouwden het paleis van Knossos weer op zoals hij dacht dat het vroeger geweest moest zijn. Of het helemaal klopt is de vraag, maar een dagje Knossos mag eigenlijk niet ontbreken als je Kreta voor het eerst bezoekt.

3. De Lassithi Hoogvlakte

De stranden van Kreta zijn prachtig. Zie je foto’s van Griekse stranden, dan zijn ze niet zelden op Kreta gemaakt.  Maar Kreta is nu typisch zo’n eiland waar meer te doen is dan zon, zee en strand. De meeste toeristen verblijven aan de noordkust. Huur een auto en maak een tochtje naar het zuiden, waar je nog meer traditionele dorpen vindt. Ga heen of terug over de Lassithi Hoogvlakte met de vele molens.  Volgens de legende is Zeus hier in het dorpje Psichro geboren.

Irma Schout

Reisjournalisten of -bloggers

Irma Schout is reisagent bij Personal Touch Travel en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Griekenland die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou