3x dit moet je doen in West-Amerika!

De westkust van Amerika is een populaire autohuurbestemming. Natuurlijk kun je tijdens je roadtrip de echte highlights bezoeken. Precies zoals ze staan beschreven in je reisgids. Maar soms is het ook wel leuk om off the beaten track te gaan, toch? Met deze drie tips zie en ervaar je West-Amerika nét ietsje anders.

Carmel

Zeg Amerika en je denkt al snel aan grote shopping malls, fastfoodketens en brede wegen. Maar het plaatsje Carmel in Californië is dat allesbehalve. Smalle, heuvelachtige straatjes,
idyllische huizen, kleine winkeltjes met handgemaakte sieraden, galeries van plaatselijke kunstenaars, een schattige theewinkel en kleine restaurantjes met gezond eten. Het lijkt wel Laren, maar dan in de VS. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op beroemde mensen. De inwoners behoren vooral tot de elite, maar de sfeer is er aangenaam en compleet anders dan in de rest van de VS. Het is écht een bezoekje meer dan waard is.

Grappig weetje: ooit was Clint Eastwood de burgemeester van Carmel.

Kamperen

Lijkt het je leuk om eens te kamperen in de natuur, maar zie je het niet zitten om je hele kampeeruitrusting mee te nemen? Geen probleem, want in Yosemite verhuren ze ingerichte tenten. Denk niet meteen aan glamping; de tenten zijn basic met veldbedjes en van die ouderwetse dekens. Douchen doe je in de nabijgelegen badhuizen. Je mag overigens geen eten meenemen in de tent. Alle voedsel moet je bewaren in de speciale ijzeren cans voor je tent. De beren in het park zijn slim. Als hun voedsel opraakt zoeken ze net zo lang tot ze wat gevonden hebben. Soms rennen ze gewoon tussen de tenten door. Echt waar!

Eten bewaren in Yosemite park

San Francisco

Benieuwd hoe iedereen aan die mooie foto’s van de Golden Gate Bridge in San Francisco komt? De truc is om vanaf de kant van de stad eerst met de auto over de brug te rijden naar Battery Spencer. Vanaf het viewpoint daar krijg je de hele brug op de foto! Wat je ook moet doen als je in de zomer naar San Francisco gaat? Warme kleding meenemen! In juni, juli en augustus wordt het weer aan deze kust sterk beïnvloed door koele stromingen van de Stille Oceaan en kan het echt koud en mistig zijn. Heel anders dan in het zuiden van Californië.

Foto maken van de Golden Gate Bridge

Spontaan zin gekregen in een roadtrip door West-Amerika. Wij hebben al een route voor je uitgestippeld!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.