7 mooie plekken op Mallorca die je echt moet bezoeken

Mallorca is één van de zonnige Spaanse eilanden binnen de Balearen waar je met een huurauto de mooiste plekjes kunt verkennen. Op dit geliefde eiland is veel te zien. Voor iedereen is er wel wat te beleven! Natuurliefhebbers kunnen hier optimaal genieten, maar ook de cultuursnuivers kunnen hier hun geluk niet op. Dit zijn 7 mooie plekken om op Mallorca te verkennen met de huurauto. 

1. Rijd langs sinaasappelboomgaarden naar Sóller

De autorit naar Sóller is prachtig, want dit dorpje ligt tussen de sinaasappelboomgaarden in een groene vallei. Sóller ligt ongeveer op 5 km van de kust en bestaat uit twee delen: de oude dorpskern en de haven. De oude stad is heel charmant en typisch Mediterraans, met smalle steegjes. Op het plein vind je tal van leuke restaurantjes en op zaterdag is er een markt. Het andere deel is de haven. Hier vind je een klein en gezellig strand met heerlijke restaurants waar je goed kunt lunchen. 

soller-mallorca
Sóller ligt ongeveer op 5 km van de kust en bestaat uit twee delen: de oude dorpskern en de haven.

2. Bezoek het mooie bergdorpje Valdemossa

Valdemossa is een klein en heel mooi bergdorpje. Hier kun je heerlijk door de straatjes struinen. Hongerig? Geen zorgen. Ga zitten bij een van de café’s en bestel de typisch Mallorcaanse lekkernij: Coca de Patata (een soort broodje van aardappel). Middenin het dorp staat het Kartuizerklooster, een bouwwerk dat eerst het paleis was van Koning Sancho maar nu een klooster is.

valldemossa-mallorca
Valdemossa is een klein en heel mooi bergdorpje. Hier kun je heerlijk door de straatjes struinen.

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen.

3. Naar het uitkijkpunt op Schiereiland Formentor

De rit naar het schiereiland Formentor is al fantastisch, laat staan het bezoek aan het schiereiland zelf! Je rijdt door bossen vol met naaldbomen naar het uiterste puntje waar je een uitkijkpunt vindt. Hier heb je een prachtig uitzicht op Mallorca.

mirador-es-colomer-mallorca
De rit naar het schiereiland Formentor is al fantastisch, laat staan het bezoek aan het schiereiland zelf!

4. Koop vis in de haven van Cala Figuera

De schilderachtige vissershaven van Cala Figuera ligt in een lange, smalle baai. Dagelijks komt om 16:00 uur de visvangst aan wal en om 17:00 uur start de verkoop. Kijk hoe de vissers op de kade de kleurige netten boeten en wandel daarna langs de baai en bekijk de authentieke vissershuisjes met boothuizen.

cala-figuera-mallorca
Verse vis eten? In Cala Figuera ben je aan het juiste adres.

Wist je dat rijden met blote voeten of slippers aan je een flinke boete kan opleveren? Net als tijdens het autorijden naar muziek luisteren met je oortjes in.

5. Ga zonnen op Es Trenc, het ongerepte zandstrand

Aan de zuidkust ligt het beroemdste strand van Mallorca: Es Trenc. Het is het laatste strand dat nog in oorspronkelijke staat is. Hier vind je geen boulevards en hotels, maar wel een prachtig kilometerslang zandstrand. Het smalle weggetje door de landerijen verraadt dat dit strand vroeger heel stil en onbekend was. Het strand is prachtig en de zee helder en blauw.

es-trenc-strand-mallorca
Es Trenc is het laatste strand dat nog in oorspronkelijke staat is.

6. Met de speedboot naar Cabrera

Parque Nacional de Cabrera is een beschermde eilandengroep, uitsluitend toegankelijk met bepaalde bootmaatschappijen. Er mogen maximaal tweehonderd bezoekers per dag komen (vooraf reserveren is dus noodzakelijk). Je kunt er wandelen, de oude uitkijktoren van het fort beklimmen, zwemmen en snorkelen. De onderwaterwereld is prachtig, neem wel zelf snorkels mee! Op de terugweg vaar je in de imposante blauwe grot, waar je ook even kunt zwemmen.

cabrera-eiland-mallorca
Parque Nacional de Cabrera is een beschermde eilandengroep, waar je kunt wandelen, zwemmen en snorkelen.

7. Rijd de mooiste route op Mallorca

Op Mallorca kun je fantastische routes rijden en onderweg simpelweg genieten van het uitzicht. De mooiste route is als je de MA-10 volgt. Deze weg loopt 170 km lang over het eiland en onderweg kom je prachtige plekken tegen. Je kunt deze rit in een dag maken, maar je kunt natuurlijk ook elke dag een ander stukje ontdekken.

uitzicht-ma10-mallorca
Je komt langs de mooiste plekjes als je de MA-10 volgt.

Ontdek alle hoogtepunten van Mallorca

Wil je Mallorca op en top verkennen? Stap in een huurauto en ontdek de mooiste plekken. Nadat je de huurauto op Mallorca hebt opgehaald, kan je vakantie pas echt beginnen! Bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod op Mallorca

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.