5x verrassend Catalonië

Catalonië… de meest welvarende provincie van Spanje waarvan de lijst met bezienswaardigheden oneindig is. Uiteraard zijn wereldstad Barcelona, de populaire Costa Brava en de architectuur van Antoni Gaudí zeker de moeite waard als je er voor het eerst komt. Maar heb je de lijst met de toeristische trekpleisters wel gezien? Probeer dan eens iets van onderstaande lijst! Tijdens een reis die ik maakte in samenwerking met Turisme de Catalunya reed ik in mijn huurauto zorgeloos naar de leukste plekjes.

Tarragona

Tarragona

Rijd je vanuit Barcelona een uur naar het zuiden, dan kom je bij de sfeervolle stad Tarragona uit. Tarragona heeft mij ontzettend verrast en opmerkelijk genoeg zat het niet vol met toeristen. Je dwaalt er door gezellige smalle straatjes en er hangt een prettige sfeer. Het oude historische centrum staat vol met Romeinse overblijfselen. Parkeer je auto dicht bij de stad en ontdek Tarragona te voet.

Musclarium – Sant Carles de la Ràpita

Musclarium

Nog verder naar het zuiden ligt een klein vissersdorpje genaamd Sant Carles de la Ràpita. Dit was voor mij echt het hoogtepunt van de reis. Huur een kayak bij Kayak, Natura y Aventura en peddel naar Musclarium (200 meter verderop). Hier vind je een mosselkwekerij waar je verse oesters en mosselen kunt eten. Dat in combinatie met een glaasje cava maakt dit tot een onvergetelijke ervaring! Ook staan er andere gerechten op de kaart, voornamelijk zeevruchten. Smullen geblazen!

Miravet

Castell de Miravet

Rijd je meer naar het binnenland van Catalonië, dan kom je al snel op prachtige kronkelwegen uit. Zo ook de route naar Miravet. Breng een (gratis) bezoek aan het kasteel waar je prachtig uitzicht hebt over rivier de Ebro en het Spaanse landschap.

Wijnboerderij Finca Viladellops

Finca viladellops

Op talloze plekken in Catalonië kun je genieten van goede wijn. Wat Finca Viladellops bijzonder maakt is de locatie. Het dorp dateert uit het jaar 930. Naast het proeven van wijn kun je op de wijnboerderij nog een Middeleeuwse toren vinden uit de 11e eeuw en een kerk uit de 12e eeuw. Een locatie met een prachtig uitzicht en een geweldige geschiedenis.

Hotel 1882 – Barcelona

Hotel 1882 Barcelona

Als laatste wil ik een hotel noemen in Barcelona, Hotel 1882. Het ligt een beetje verscholen en vanaf de buitenkant kun je dit niet zien, maar het hotel heeft een prachtig dakterras met uitzicht op de Sagrada Familia, een zwembad en een inspirerende patio. Heerlijk om na al je autoritjes dus even bij te komen.

Heb je zin gekregen om Catalonië ook met de huurauto te ontdekken? Zeker doen!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gerrie

13 Oktober 2019 | 10:19 am | Reageer op Gerrie

Ik had graag een overzichts plattegrond gezien bij het begin van het artikel: welke route heb je het over? Ik zal er toch naar toe moeten rijden;)
Nu heb ik niet eens een idee hoe ver de genoemde plaatsen uit elkaar liggen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

14 Oktober 2019 | 11:08 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Gerrie,

Dat begrijp ik. Echter verhuren wij auto's en stippelen wij geen routes uit voor onze klanten. Op onze blog delen we inspiratie en zo nu en dan ook ervaringen van onze collega's. Zo ook in deze blog van mijn collega Renske. Hierin geeft zij 5 leuke tips voor als je op vakantie bent in Catalonië Op Google My maps kun je heel eenvoudig de plaatsen invullen en zien hoeveel kilometer de plekken uit elkaar liggen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.