Autohuurcontract tekenen? Let op deze termen

Ga je een auto huren? Dan doe je er goed aan het autohuurcontract nog eens door te lezen voordat je je handtekening zet. Bij autohuur zijn er soms instinkers die je makkelijk kunt missen in het contract. Maar waar moet je dan op letten? Als autohuurexperts zien we veel contracten en zo weten we precies voor welke overbodige verzekeringen en extra’s toch nog getekend wordt. In deze blog leggen we je van A tot Z uit voor welke termen je moet uitkijken. Zo weet je van tevoren precies waarvoor je tekent en voorkom je dat voor onnodige extra’s moet betalen.

Je huurt bij ons altijd all-inclusive, wat betekent dat alle benodigde verzekeringen al zijn inbegrepen. Extra verzekeringen zijn dus niet niet nodig! Door onze all-in autohuursom weet je vooraf precies hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan de autohuur. Lekker transparant, daar houden we van bij Sunny Cars. Dus sta je bij de desk van de lokale verhuurder en zie je op de huurovereenkomst een van de volgende termen met een bedrag erachter staan? Dan kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen. All-in is echt all-in!

 • Supercover/SCDW

  Dit is een schadeverzekering waarmee je het eigen risico afkoopt en in sommige gevallen de waarborg verlaagt. Vaak wordt er door klanten van Sunny Cars getekend voor deze extra verzekering omdat er een misverstand is aan de balie. De medewerker zegt dat er een eigen risico is en de klant reageert verontwaardigd: “bij Sunny Cars heb ik toch geen eigen risico?”. Dat is niet helemaal waar. Je hebt als je via ons huurt wel een eigen risico dat je (afhankelijk van de voorwaarden) voorschiet bij schade, maar dit krijg je naderhand van ons terugbetaald. De baliemedewerker heeft in zo’n geval dus gelijk: er is ter plaatse een eigen risico. Maar het is absoluut níet nodig om dit lokaal af te kopen, je krijgt het eigen risico bij schade van ons terug. De enige reden om deze Supercover wél af te sluiten als je via ons hebt gehuurd, is als je de waarborg niet met je creditcard kan voldoen.

  Als je níet via ons huurt, kan deze verzekering wel relevant zijn. Op een hoog eigen risico zit je immers niet te wachten en ook een torenhoge waarborg is niet erg fijn. Dan kun je er met de Supercover voor kiezen om het eigen risico af te kopen en de waarborg te verlagen.

 • Personal Insurance/PAI

  Een PAI-verzekering is een vrijwillige aanvullende verzekering. Met deze ongevallen-inzittenden verzekering wordt een som uitgekeerd in geval van (blijvende) invaliditeit of overlijden. Voor een stukje extra zekerheid kun je tekenen voor deze verzekering, maar in sommige gevallen is dit door je reisverzekering al geregeld. Controleer even je reisverzekering, zodat je weet of je gebruik wil maken van deze inzittendenverzekering!

 • Fuel Purchase Option

  Met deze aanpassing op de brandstofregeling spreek je met de wagenparkaanbieder af dat je de huurauto vol meeneemt en zonder af te tanken weer inlevert op de verhuurlocatie. Je wordt dan op je creditcard belast met een bedrag voor de missende benzine plus servicekosten voor het aftanken. Zonde, want de tankvulling en servicekosten liggen standaard hoger dan wanneer jij zelf nog even tankt voordat je de huurauto inlevert. Niet voor tekenen, dus.

 • Upgrade 

  Het spreekt eigenlijk al voor zich: je tekent hier voor een upgrade en je krijgt een huurauto uit een hogere categorie. Als je zelf graag een huurauto uit een hogere klasse wil is dit een leuke extra om voor te tekenen, maar het is natuurlijk zonde als je gewoon tevreden bent met de gereserveerde categorie! Daarom is het een echte instinker.

 • Roadside protection

  Dit is een aanvulling op de 24-uurs wegenwacht van de wagenparkaanbieder en dekt de volgende punten – die je zelf heel makkelijk kunt voorkomen: vervanging van autosleutel bij nalatigheid, hulp bij lege accu, buitensluiting van het voertuig en bezorging brandstof bij lege tank. Er zijn varianten op deze optie, dus niet op elke bestemming is dit hetzelfde. Je kunt deze aanvullende verzekering best afsluiten, maar eigenlijk is het zonde. Pechhulp van de wagenparkaanbieder is al geregeld als je via Sunny Cars hebt gereserveerd. Mocht je met pech langs de weg komen te staan, hoef je je geen zorgen te maken.

‘Estimated charges’

Alle huurovereenkomsten worden aan het begin van de huur opgesteld met ‘estimated charges’. Dit is een schatting van het bedrag dat na afloop van de autohuur van je creditcard wordt afgeschreven. Het is dus handig om je huurovereenkomst goed te lezen en pas te tekenen als je er zeker van bent dat het bedrag voor extra’s en aanvullende verzekeringen op nul staat. Aan het woord ‘estimated charges’ kun je ook al merken dat er iets niet helemaal pluis is. Heb je vooraf al extra’s gereserveerd die je ter plaatse nog moet betalen? Dan kunnen er wel estimated charges op staan, maar dus alleen voor de gereserveerde extra’s.

Ter plaatse betalen

Via Sunny Cars is het niet de bedoeling dat je ter plaatse nog voor onverwachte kosten komt te staan. Het enige dat je ter plaatse nog moet betalen zijn de extra’s die je van tevoren hebt gereserveerd, zoals een kinderzitje of GPS. Maar ook je adresaflevering of one way is een extra die je ter plaatse nog moet betalen. De kosten hiervoor vind je terug op je voucher onder het kopje ‘Geboekte extra’s’. Dit zijn dan ook de kosten die je op je huurovereenkomst zal zien staan. Controleer daarom voor je tekent wel even of de bedragen overeen komen. Het zou zonde zijn als je €30 ,- te veel voor je kinderzitje betaalt.

Voucher kinderzitje

Deze aanvullende verzekeringen en opties worden in sommige landen en door sommige wagenparkaanbieders anders genoemd. Daarom hebben we ze voor Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en de USA & Canada nog eens apart op een rijtje gezet. Dus huur je binnenkort een auto in een van deze landen? Bekijk dan wat de termen zijn waarvoor je moet uitkijken in een autohuurcontract in jouw vakantieland.

Nu je helemaal up-to-date bent en weet op welke termen je moet letten in de huurovereenkomst ga je goed voorbereid naar onze lokale partner. Check of bovenstaande termen genoemd worden met een bedrag erachter. Is dat het geval? Dan kun je aangeven dat deze extra services of diensten niet nodig zijn omdat je all-inclusive huurt via Sunny Cars. Je betaalt dus alleen onze heldere all-in huursom. Ontdek de zonnige kant van autohuur met een huurauto Sunny Cars!

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

De buysere

30 maart 2022 | 12:39 pm | Reageer op De buysere

Ik overweeg om een auto te huren binnenkort vanuit luchthaven Gerona Spanje maar bij tuy zeggen ze dat jullie kantoren op de luchthaven reeds gesloten bij aankomst van mijn avondvlucht daar,klopt dit?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

30 maart 2022 | 1:08 pm | Reageer op Hilde Dambrink

Dag Herbert, dat zou kunnen kloppen inderdaad. Je kunt op onze www.sunnycars.be een zoekopdracht doen met de aankomsttijden van de vlucht, dan zie je vanzelf of er auto's beschikbaar zijn. Alvast een hele fijne reis toegewenst! Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rudi

18 februari 2024 | 9:31 pm | Reageer op Rudi

Hallo
Als je een auto huurt en je hebt achteraf stoffelijke schade bij het binnen brengen word dit dan aangerekend en in geval van ongeluk in fout ???
Mvg
Rudi

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Yvan Labiau

24 april 2024 | 10:53 am | Reageer op Yvan Labiau

Wij zouden bij sunny cars een auto willen huren in Naxos op28 mei.Wij komen met de ferry.
Mijn vraag: leveren jullie de wagen ook in de haven van Naxos als jullie het uur kennen?
Zelfde vraag voor aflevering!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

24 april 2024 | 4:23 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Yvan, wat een leuk vooruitzicht om over Naxos te toeren! Als je de huurauto wilt ophalen in Naxos haven kun je het beste boeken via https://www.sunnycars.nl/auto-huren/naxos-haven/ en kiezen voor adresaflevering. Tijden het boeken moet je dan de naam van de accomodatie invullen, hier mag je de naam van het schip of ferry zetten. Let tijdens het boeken op dat je de juiste ophaaltijd kiest. Kom je er online niet uit? Dan kun je ons ook bellen op 023-5699696, onze autohuurexperts helpen je graag bij het reserveren van je huurauto.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Carion Paul

12 juni 2024 | 5:58 pm | Reageer op Carion Paul

Ik zal 74 jaar zijn als we Kreta bezoeken (in oktober).
Volgens een bepaald iemand zou de leeftijd een probleem kunnen zijn om een auto te huren.
Dank op voorhand voor de reactie.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

18 juni 2024 | 9:36 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Paul, de maximumleeftijd voor autohuur kan verschillen per locatie en zelfs per lokale partner. Je vindt de maximumleeftijd voor autohuur altijd in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Hier kun je alles lezen over de maximumleeftijd bij autohuur: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/#maximum-leeftijd. Kom je er online niet uit? Dan zijn we ook telefonisch bereikbaar via 023-5699696, onze autohuurexperts helpen je graag op weg!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.