5 x mooie plekjes in het achterland van Barcelona

Barcelona is wat je noemt een populaire bestemming. De stad is de nummer één bestemming van Spanje en in het hoogseizoen kan het er dan ook behoorlijk druk zijn. Veel minder bekend is dat de omgeving van de stad een schat aan cultuur, rijke gastronomie en eeuwenoude wijntraditie heeft. En niet te vergeten de vele verborgen plekjes om te ontdekken. Een bezoek aan Barcelona kun je dus heel goed combineren met een roadtrip door Catalonië. Dit zijn 5 plekken die je zeker niet mag overslaan!

1. Biosfeerreservaat Terres de l’Ebre

Biosfeerreservaat Terres de l’Ebre staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er flamingo’s spotten, maar ook van vele visgerechten met garnalen, oesters en mosselen genieten. Als je hier toch bent, bezoek dan ook het vlakbij gelegen authentieke Tortosa. Een stadje met veel historische schatten uit de Arabische en Romeinse tijd!

terre-de-lebre-spanje-2
Terre de Lebre, een prachtig bionatuurreservaat nabij Barcelona!

2. Penedes, het mekka van de cava

Ben je een wijnliefhebber? Ga dan naar de Penedès. In deze streek hebben ze uitstekende wijnen en vooral de lekkerste cava. In de dorpen Montblanc, Santes Creus, Falset en Gandesa vind je indrukwekkende wijnhuizen. Sant Sadurní is het mekka van de cava. Bezoek hier het bijzondere wijnhuis dat architect Josep Puig i Cadaflach bouwde in opdracht van de bekende wijnmaker Coderniu en zie in het ondergrondse gangenstelsel hoe de flessen wijn rijpen. Je kunt er natuurlijk ook een lekker glas proeven!

wijngaard-spanje-2
Wijnliefhebber? Ga dan zeker naar de Penedès. In deze streek hebben ze uitstekende wijnen en vooral de lekkerste cava.

3. Tarragona, een stad vol geschiedenis en traditie

Echte oudheid vind je ook in Tarragona. De stad werd in 218 voor Christus gesticht en had een belangrijke positie in de Romeinse tijd. Uit die tijd stammen nog de stadswallen, het circus, amfitheater en forum. In mei wordt jaarlijks het Romeinse feest Tarraco gehouden met als hoogtepunt de gladiatorenshow. Ook kun je hier in de zomer de castells bewonderen, demonstraties van menselijke piramides die wel tien niveaus hoog kunnen worden.

horta-de-sant-joan-spanje-6
Een bezoek aan een historisch stadje mag natuurlijk niet uitblijven. Tarragona is zo'n stadje vol historie en oude gebouwen!

In Spanje wordt de siësta op veel plekken nog in ere gehouden. Daardoor is er op 4 momenten per dag spits! De rustigste periode is meestal tussen 15:00 en 17:00 uur. Drukte vermijden? Houd hier dan rekening mee. Of kies voor een andere route. Wie weet wat voor moois je onderweg tegenkomt! Niet verdwalen? Reserveer een GPS.

4. Middeleeuws Montblanc

Montblanc is een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Catalonië. Je kunt hier heerlijk door de kleine straatjes wandelen en de vele monumenten bewonderen. Zo zijn de stadswallen nog bijna helemaal intact. Volgens de legende zou hier de draak door St. Joris verslagen zijn.

tarragona-oude-stad-spanje-3
Montblanc is een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Catalonië. Je kunt hier heerlijk door de kleine straatjes wandelen en de vele monumenten bewonderen.

Wist je dat rijden met blote voeten of slipper aan je een flinke boete kan opleveren? Net als muziek luisteren met je oortjes in.

5. Bergdorp Horta de Sant Joan

Aan kunstenaars en genieën geen gebrek in Catalonië. Picasso, Gaudi, Casals en Miró zijn niet de minsten en allemaal lieten ze hun sporen na in Catalonie. Picasso kwam eigenlijk uit Málaga, maar ging graag naar het bergdorp Horta de Sant Joan om inspiratie op te doen. Je vindt hier dan ook een klein Picasso museum. Wil je niks missen van de culturele grootheden? Rijd dan de Route van de Genieën, een roadtrip van 2 tot 4 dagen die je langs alle hoogtepunten van de 4 kunstenaars voert.

Ontdek het achterland van Barcelona

Wil je meer uit je vakantie halen? Stap in een huurauto en ontdek de mooiste plekken rondom Barcelona. Nadat je de huurauto op de luchthaven van Barcelona of bij een stadskantoor in het centrum van Barcelona hebt opgehaald, kan het avontuur beginnen! Bij Sunny Cars huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk het aanbod in Barcelona

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.