fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

10 tips voor een relaxte fly-drive met kinderen

De zon schijnt en de zomervakantie komt steeds dichterbij. Bijna is het zover: samen met je kinderen naar de zon vliegen om ontspannen vakantie te vieren! Ondanks dat we op vakantie gemiddeld slechts 3,2 uur per dag met de huurauto rijden, kan het er op de achterbank heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Hoe lief je je kids ook vindt, ze kunnen soms behoorlijk op je zenuwen werken. Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding én het juiste vermaak van groot belang. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s op meer dan 5.000 vakantiebestemmingen wereldwijd, komt met 10 tips om autoritten tijdens de vakantie zonnig en gezellig te houden.

Baby in kinderzitje tips fly drive

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf

Wacht niet totdat je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt

2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee

Leuk een zonbestemming, maar niets zo vervelend als wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon en daarvoor verblind of te verhit worden. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geïmproviseer met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje. Wel zo comfortabel.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis

Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Lekker fris! Desnoods nog een extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder

De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook aan een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen…!

tips fly drive kinderen spiegel

5. Huur een auto die groot genoeg is

We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Onze tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je ál-tijd goed!

6. Vergeet de koptelefoon niet

Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een koptelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank. Heb je een Spotify account? Voeg dan vast de Sunny Cars Holiday Playlist toe voor de beste autovakantiehits.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord

Het kan zomaar zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kind(eren) wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. En anders zijn het ook perfecte afvalzakken.

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto

Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt en voorkom je jengelende kinderen. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is ook het Premium Pakket zeker een aanrader.

9. Creëer een ‘vermaakzak’ voor onderweg

Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succesnummer!

tips fly drive kinderen kofferbak

10. Ken de old-school autospelletjes

Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), “Ik ga op reis en ik neem mee”, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.) en autobingo niet.

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou