De ultieme checklist voor het ophalen van je huurauto

Je huurauto ophalen is altijd een speciaal moment, want dan begint je vakantie pas écht. Instappen, starten en zorgeloos wegrijden – om vervolgens in alle vrijheid je vakantieland te verkennen en beleven. Heerlijk!

Sunny Cars wil het je zo makkelijk mogelijk maken, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Daarom doen we er ook alles aan dat je je huurauto zo soepel mogelijk kunt ophalen. Het is nu eenmaal ons vak om jouw reis op rolletjes te laten lopen. Daar gáán we voor, dus stelden we deze ultieme checklist voor je samen. Met daarin álles wat je moet weten bij het ophalen van je huurauto.

Laten we er samen even doorheen rijden.

1. Zijn al je documenten nog geldig?

Check, check, doublecheck of je al je nodige documenten bij je hebt en of ze niet zijn verlopen.

  • Heb je een geldig EU-rijbewijs en minimaal één jaar rijervaring?
  • Plus je geldige paspoort of identiteitskaart?
  • En een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder, inclusief pincode? Want die is vaak nodig voor de waarborgsom, tenzij je een auto huurt zonder waarborg.
  • En heb je je autohuurdocument of voucher paraat?

Vier keer ja? Dat zijn ook de vier belangrijkste vinkjes, je bent al lekker op weg.

paspoort-vergeten-in-de-huurauto-2

2. Heb je het contract gelezen?

Je doet dit waarschijnlijk uit jezelf al, heel goed! Neem echt even de tijd om het contract zorgvuldig door te nemen voordat je het ondertekent. Is alle informatie correct? Controleer de huurvoorwaarden in ieder geval op de volgende punten:

  • De duur van de huur
  • De ophaal- en inleverlocaties
  • Zijn er extra kosten per dag/kilometer?
  • Eventuele extra kosten zoals brandstof, verzekeringen of toeslagen.
  • Kloppen de namen en gegevens van de bestuurder(s)?
  • Ben je van plan om een tweede bestuurder toe te voegen? Zorg er dan voor dat deze ook op het contract vermeld staat, anders is deze niet verzekerd.

Weer allemaal vinkjes? Mooi zo!
Als je een auto huurt bij Sunny Cars teken je een lokaal huurcontract namens Sunny Cars. Je huurt dan all-inclusive, dus je betaalt nooit extra toeslagen voor brandstof, gereden kilometers of extra verzekeringen. Bekijk de specifieke reisvoorwaarden van je autohuur om te zien wat er allemaal is inbegrepen.

huurcontract-tekenen-768x461
Check het huurcontract goed voordat je een handtekening zet.

3. Kloppen de kosten?

Controleer of alle kosten en eventuele extra’s (zoals accessoires en one-way kosten) juist zijn vermeld. Klopt de hoogte van de waarborgsom? En heb je een betalingsbewijs ontvangen?
Als je alle drie deze vragen met “ja” kunt beantwoorden, is alles in orde.

4. Snap je de tankregeling?

Zorg dat je de afspraken rondom de tankregeling en tankinhoud begrijpt. Zie je vol-vol staan? Dit betekent dat je de huurauto inlevert met dezelfde hoeveelheid brandstof als waarmee je hem ophaalde. En weet je welk type brandstof de auto nodig heeft, zodat je geen diesel in een benzinemotor gooit of andersom?
Check!

watching-the-sunset-3

5. Inspecteer je de auto?

Wacht nog héél even met enthousiast wegrijden. Loop eerst een rondje (of twee) om de huurauto heen en controleer ‘m zorgvuldig op eventuele schade. Noteer en fotografeer alle schade die de auto al heeft aan buiten- en binnenkant. Maak ook een foto van de benzinestand. Zo heb je altijd bewijs. Handig geregeld toch?
Zijn het merk, type, kenteken en de tank- en kilometerstand van de auto zoals vermeld op het contact?

6. Vraag om uitleg over je huurauto

Vraag bij het ophalen om een korte uitleg van de belangrijkste functies als je denkt dat je hier in je eentje niet uitkomt. Dit bespaart je tijd en frustratie onderweg. Laat de medewerker je bijvoorbeeld de cruise control, achteruitversnelling, en essentiële knoppen zien. Vraag ook naar de airco, lichten, ruitenwissers en navigatiesysteem. Als de auto extra functies heeft zoals parkeerhulp of een start-stopsysteem, is het handig om te weten hoe deze werken. Zo voorkom je verrassingen onderweg en kun je zorgeloos de weg op.

7. Ga je de grens over?

Als je eenmaal lekker aan het toeren bent, wil je misschien wel een grens oversteken. Ben je dit van plan met de huurauto? Controleer dan eerst of dit mag van de verhuurmaatschappij en dat dit staat genoteerd op het huurtcontract. Sommige verhuurbedrijven hebben beperkingen op grensoverschrijding, dit heeft alles te maken met verzekeringen. Ook bij de autohuur van Sunny Cars dien je een grensoverschrijding vooraf aan te vragen. Niet zomaar een grens over gaan dus. Staat de grensoverschrijding er niet bij op het contract, maar wil je wel de grens over? Laat dan de grensoverschrijding toevoegen aan je autohuur tijdens het ophalen.

ongelimit

8. Weet je de huurperiode en inlevertijd?

Het lijkt een open (auto)deur maar we benadrukken het toch: zijn de huurperiode en inlevertijd van de huurauto duidelijk voor je? Zorg dat je precies weet hoelaat je de huurauto moet inleveren. Autoverhuur gaat altijd per 24 uur. Het ligt er ook aan hoe coulant of onverbiddelijk een verhuurder is, maar zelfs een hele kleine vertraging kan leiden tot extra kosten. Voor je het weet betaal je huur voor een volledige extra dag. Zonde toch.

De route van deze zeven stappen gevolgd? Alles van de checklist af kunnen vinken? Ja? Dan kun je je huurauto vol vertrouwen ophalen en optimaal genieten van je vakantie. Heel veel zorgeloos rijplezier!

Altijd zorgeloos op weg dankzij all-inclusive autohuur

Alleen met Sunny Cars kun je écht zorgeloos rondtoeren tijdens je vakantie. Want vakanties zijn er om los te laten en niet om je ook maar enige zorgen te maken om je huurauto.
Daarom regelen wij alles voor je en dankzij onze all-inclusive formule weet je precies waar je aan toe bent. Nul komma nul verborgen kosten. En alle nodige verzekeringen zijn inbegrepen. Zelfs glas-banden-bodem-dakschade is gedekt, net als diefstal. En er zit een extra WA-verzekering bij van € 10 miljoen. Over optimaal verzekerd gesproken. Als de wagenparkaanbieder ter plekke vraagt of je een extra verzekering wil afsluiten, kun je dus stellig nee zeggen. Veroorzaak je per ongeluk schade aan de huurauto? Dan betalen we het eigen risico aan je terug. En heb je vragen? We zijn 24/7 bereikbaar op ons noodnummer. Geniet van al die ongelimiteerde kilometers en het ontdekken van de mooiste plekken op je bestemming!

Reserveer nu je all-in huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.