Autohuur met kinderen? 6 handige tips!

Een beetje toeren door de omgeving, genieten van de mooie natuur en op zoek naar verborgen strandjes of charmante dorpjes. Met een huurauto kan het allemaal! Maar een auto huren met kinderen… Zou je dat nou wel doen? Zeker wel! Met deze tips ga je goed voorbereid de weg op en haal je het maximale uit je vakantie.

1. Kinderzitje en stoelverhoger

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding: boek meteen bij de reservering een kinderzitje of stoelverhoger, dan weet je zeker dat er eentje voor je klaarstaat als je de huurauto ophaalt. Via ons kun je verschillende soorten kinderzitjes reserveren, passend bij de leeftijd van je kind. De stoeltjes zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën: t/m 12 maanden, 1 t/m 3 jaar en 4 t/m 7 jaar. Een booster is er voor 8 t/m 12 jaar. Bij de reservering geven we uiteraard alvast door wat de kosten zijn, zodat jij ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan. Het betalen van het kinderzitje doe je ter plaatse aan de lokale wagenparkaanbieder.

autostoeltje-kind
Boek meteen bij de reservering een kinderzitje, dan weet je zeker dat er eentje voor je klaarstaat als je de huurauto ophaalt.

Tip: Vind je zo’n stoeltje huren te duur? Of twijfel je over de kwaliteit van een buitenlands stoeltje? Er zijn vliegtuigmaatschappijen waar je een kinderzitje gratis mag inchecken. Je kunt dan dus je eigen zitje meenemen. Check dit wel even van tevoren!

2. Eigen stoelhoes

Huur je een stoeltje, neem dan een eigen (badstof) stoelhoes mee van thuis. Het voelt lekker fris aan en mocht er een ongelukje gebeuren, dan hoef je onderweg alleen de hoes maar even te wassen. Stoelhoezen koop je bijvoorbeeld bij Bol.com of Prenatal.

3. Huur een auto die groot genoeg is

Ga je op vakantie met kinderen, dan is de kans héél groot dat je ook behoorlijk veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt dus voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende autogordels zijn.

gezin-bagage-huurauto
Zorg ervoor dat de huurauto die je reserveert dus voldoende kofferruimte heeft.

Tip: twijfel je over welke categorie huurauto geschikt is voor jou en je gezin? Neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je áltijd goed!

4. Meteen op weg

Op sommige luchthavens kan het best druk zijn bij de balie van de lokale wagenparkaanbieder. Na een lange vliegreis heb je geen zin om nog eens achterin de rij aan te sluiten, zeker niet als je met kinderen bent. Logisch! Kies daarom voor onze service Fastlane zodat je de wachtrij kunt overslaan. Ideaal en snel. Nog sneller? Kies dan voor de Online Check-in. Het huurcontract ligt dan al ingevuld voor je klaar bij de verhuurbalie. Alleen nog even checken, tekenen en de vakantie kan beginnen. Relaxt toch?

5. Handig voor onderweg

Is je kind snel wagenziek, neem dan spuugzakjes en vochtige doekjes mee. Gaan jullie naar een warm land? Dan zijn zonneschermpjes of een doek om het raam bij je kind(eren) af te dekken tegen de zon onmisbaar. Voor langere ritten is het handig om een zacht nekkussen mee te nemen. Vergeet ook vooral de favoriete knuffels van je kinderen niet en als ze wat ouder zijn een eigen koptelefoon.

6. Leuke spelletjes voor in de auto

Om de verveling tegen te gaan kun je voor onderweg wat spelletjes en speelgoed meenemen, zoals raamstickers, stickerboekjes of en uitwisbaar magnetisch tekenbord. Autobingo is vaak ook een succes. Je kunt van tevoren bingokaarten maken, kopen of downloaden. Ook kun je de kinderen onderweg een zoekopdrachten geven. Wie ziet als eerste een rode auto, caravan of benzinestation? Of maak er een telspelletje van en laat je kinderen bijvoorbeeld alle gele auto’s tellen. Ook de bekende, ouderwetse raadspelletjes doen het goed. Denk aan ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’ of ‘Ik ga op reis en ik neem mee?’

kinderen-achterbank
Om de verveling tegen te gaan kun je voor onderweg wat spelletjes en speelgoed meenemen.

All-in en zorgeloos met Sunny Cars

Zie jij het wel zitten om tijdens je vakantie met de kinderen op pad te gaan met een huurauto? Goed idee! Over gedoe en geregel wat betreft verzekeringen hoef jij je geen zorgen te maken. Bij ons huur je namelijk all-in. Alle verzekeringen zijn standaard inbegrepen. Zo zijn alle kosten meteen duidelijk en heb je geen onverwachte verrassingen ter plaatse. Een geruststellende gedachte, toch?

Benieuwd of wij ook autohuur aanbieden op jouw vakantiebestemming?

Bekijk ons aanbod

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.