9 handige tips voor nog meer comfort!

Of je nu op het punt staat om een roadtrip van je bucketlist af te strepen of gaat genieten van een ontspannende winterzonvakantie, het kiezen van de juiste huurauto kan een wereld van verschil maken voor je reiservaring. Maar waarom genoegen nemen met de standaard als je je huurauto-ervaring naar een hoger niveau kan tillen met enkele slimme upgrades?

1. Kies voor een jonge huurauto

Ben je van plan om veel kilometers af te leggen? Dan is het prettig om te rijden in een comfortabele en jonge huurauto. Dan kun je kiezen voor de Jonge Huurauto service, dan krijg je ter plaatse een huurauto die minder dan 1 jaar oud is of met minder dan 25.000 km op de teller. Zo geniet je niet alleen van de prachtige bestemmingen, maar ook van de zorgeloze kilometers.

2. Geniet ook zonder creditcard van een huurauto

Wanneer je een auto huurt moet er steevast een waarborg worden betaald. Dat doe je normaal gesproken met creditcard bij de lokale verhuurder. Als je geen creditcard hebt, kan dit al snel leiden tot ongemakken bij de verhuurbalie.

Om dit probleem te vermijden bieden we de optie aan om een huurauto te boeken zonder creditcard. Dat is de Geen Waarborg service. Op die manier nemen wij het risico voor de borg volledig over en staan we garant voor jou bij de lokale verhuurder. Bij het ophalen van de huurauto hoef je dan alleen je voucher en rijbewijs te laten zien. Want wij vinden dat  iedereen de mogelijkheid moet hebben om de meest adembenemende plekken te ontdekken.

geen-waarborg-12-3

3. Forever young: rondrijden met een huurauto vanaf je 21e

Ben je te jong om een auto te huren op vakantie? Dan hebben we daar een handige extra service voor. Met de Jonge Bestuurder service kan je de minimumleeftijd bijvoorbeeld verlagen van 25 naar 21 jaar.

Zo kan je dus op sommige bestemmingen al rondrijden vanaf je 21ᵉ. Als je kiest voor deze service, dan is de leeftijdsverlaging thuis al geregeld en betaald. Op sommige bestemmingen is het ook van belang hoelang je al in het bezit bent van je rijbewijs. Check daarom altijd goed de huurvoorwaarden om te zien welke minimumleeftijd geldt en welke voorwaarden er op jouw bestemming van kracht zijn.

4. Never too old: rondrijden met een huurauto na je 65e

Ben je ouder dan 65 jaar en wil je een auto huren op vakantie. Dat kan natuurlijk, maar helaas niet overal. Daarom hebben wij het makkelijk gemaakt. Wanneer je bij ons een huurauto gaat zoeken, dan kun je opgeven wat jouw leeftijd is op het moment van ophalen. Dan vinden wij de huurauto’s waarmee je jouw bestemming kunt ontdekken. Je vindt het ook altijd terug in de specifieke voorwaarden van de huurauto.

senior-backpackers-4

5. Nooit meer de weg kwijt met een gehuurd GPS-systeem

Hoewel het huren van een navigatiesysteem voor je huurauto in het smartphone-tijdperk misschien achterhaald lijkt, blijft het om verschillende redenen handig. Zo kan je binnen Europa vaak je eigen databundel gebruiken, maar er zijn ook tal van landen waarbij je aanzienlijke kosten kan maken voor je verbruikte megabytes. Dit verschilt per provider, dus het is slim om dit voor vertrek even te controleren. Hier vind je een handig overzicht waar je kan zien of jouw favoriete bestemming wel of niet binnen je bundel valt. Wanneer je een roadtrip maakt langs afgelegen plekken, is er verder nog altijd het risico van beperkt bereik. Met een gehuurd GPS-systeem ben je dus altijd verzekerd van de juiste route, zonder onaangename verrassingen onderweg of op je telefoonrekening.

young-couple-on-road-trip-reading-a-map-for-directions-summer-5

6. 1 GB gratis data met Sunny2go

Er is niks zo vervelend dan zonder data zitten. Daarom ontvangen je bij ons nu 1GB datavolume voor 7 dagen gratis. Dit cadeautje vind je in Sunny2go. Je hoeft alleen maar te controleren of jouw mobiele apparaat de installatie van een eSIM toestaat. Met deze gratis data kun je overal ter wereld in verbinding blijven, met thuis en online.

7. Sla de wachtrij over en haal meer uit je vakantie

Iedereen kent het wel, je wilt je huurauto gaan ophalen op de luchthaven en er staat een enorme wachtrij aan de balie. Dit kan vooral in het hoogseizoen aanzienlijk veel tijd in beslag nemen, wat bij veel vakantiegangers voor frustratie zorgt. Om dit te vermijden kan je voor enkele slimme functies kiezen waarmee je sneller de weg op kunt. Met de Online Check-in kun je jouw gegevens vooraf doorgeven en ligt het huurcontract al ingevuld klaar. En met de Fastlane service kun je daar bovenop ook nog de wachtrij over slaan. Met deze handige extra’s bespaar je kostbare tijd bij het ophalen van je huurautov en kun je sneller genieten van je reis.

extra-bestuurder-1-3

8. Zorgeloos de grens over met een huurauto

Met een huurauto ervaar je de ultieme vrijheid. Een dagje uitwaaien aan zee, een authentiek dorpje in het binnenland bezoeken of een uitstapje naar een buurland… De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je tijdens je reis meerdere landen wilt bezoeken moet je wel een grensoverschrijding aanvragen. Zo reis je zonder zorgen van bestemming A naar bestemming B en haal je het meeste uit je vakantie. Belangrijk: de grensoverschrijding moet je vooraf aan vragen tijdens het maken van je reservering. Doe je dit niet en maak je tóch dat uitstapje naar een buurland, dan ben je daar niet verzekerd.

grensoverschrijding-2

9. Zie meer van de bestemming en wissel het rijden af met je reisgenoot

Er is niks leuker dan onderweg van al het moois van een bestemming te genieten. Als chauffeur focus je natuurlijk op de weg, maar daardoor loop je het risico om het betoverende landschap aan je linker- of rechterzijde te missen. Ook tijdens het roadtrippen is te lang achter het stuur zitten niet alleen oncomfortabel, maar ook onverstandig. Een tweede bestuurder voor je huurauto is daarom meer dan welkom. Tip: boek de Extra bestuurder service vooraf, zodat deze al in de huursom opgenomen zit en je ook weer tijd bespaart aan de balie.

Reserveer nu je all-in huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.