5 mooie plekjes rondom Lissabon om te bezoeken met je huurauto

Lissabon is een levendige stad waar je je prima kunt vermaken tijdens een stedentrip. Van prachtige oude gebouwen, mooie winkels tot de allerbeste restaurants. Je maakt je vakantie nog leuker als je de hoofdstad van Portugal combineert met een huurauto. Dan kun je naast de stad ook de omgeving verkennen en die is echt de moeite waard. Geniet van de bergen, een dagje aan zee of ga dolfijnen spotten in de baai van Setúbal. Met deze 5 tips kom je op de mooiste plekken rondom Lissabon.

1. Voel je als een koning in Sintra

Sintra ligt op een klein uurtje rijden van Lissabon. Vroeger was het hét zomerverblijf van de Koninklijke familie en alles in het bergdorp herinnert je aan deze glorietijd. Bewonder de paleizen, de fonteinen, de prachtige azulejos (Portugese tegels) en de mooie parken. Ga op tijd op pad, want de weg er naartoe kan weleens vol staan met touringcars. Een ritje met de huurauto rondom Lissabon is leuk, maar in files heb je natuurlijk geen zin. Sintra is een geliefde plaats bij toeristen, maar staat niet voor niets sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks de drukte is deze plek wel echt de moeite waard.

sintra-lissabon-huurauto
Sintra is een toeristische hotspot, maar wel écht de moeite waard!

2. Grandeur proeven in Estoril of shoppen in Cascais

Over de A5 ben je vanuit Lissabon zo in de badplaatsen Estoril en Cascais, ook wel de Portugese Rivièra genoemd. Cascais heeft een uitgebreid centrum met veel winkels en restaurants. In Estoril proef je nog de vroegere grandeur van de badplaats. Ga je liever voor wat meer rust en een echt mooi strand, dan kun je beter doorrijden naar Guincho. Dat is ook het favoriete strand van Chris Zegers, dus wie weet kom je hem tegen…

estoril-lissabon-huurauto
Winkelen in de ene badplaats, ontspannen in de andere badplaats. Met de huurauto doe je alles op je eigen tempo.

De Portugese namen van benzine en diesel lijken erg op elkaar. Gasolina is benzine en Gasoleo is diesel. Daar wil je je liever niet in vergissen. Opletten dus!

3. Surfen in Ericeira

Ericeira ligt iets verder weg, maar is nog steeds goed te doen op één dag heen en weer met de huurauto vanuit Lissabon. Het is het walhalla voor surfers. Een gezellig voormalig vissersdorp waar je in elke baai surfles kunt nemen. Wil je dat een keer proberen, dan moet je hier zeker naartoe gaan. Nu maar hopen dat je blijft staan op de hoge golven van de Atlantische Oceaan.

surfen-in-portugal
Zin in wat actie? Trotseer dan de golven. Of aanschouw de surfers van een afstandje!

Het is fijn om het autorijden te kunnen afwisselen. Check daarom van tevoren of de tweede bestuurder is inbegrepen. Zo niet, kies dan tijdens het reserveren van de huurauto voor de service Extra Bestuurder. Dan ben je voordeliger uit dan ter plaatse.

4. Uitwaaien bij Cabo Espichel

Lekker uitwaaien doe je bij Cabo Espichel. Hier zijn de kliffen wel 135 meter hoog en kun je genieten van de hoge golven van de Atlantische Oceaan. Boven je staat het kleine kapelletje Ermida da Memória. Ook vind je hier nog sporen van dinosaurussen. Als je die echt wil zien kun je het beste een tour boeken met een gespecialiseerde gids. Maak op de terugweg een stop in Sesimbra, een historisch stadje waar je op de boulevard goed vis kunt eten. Mooi uitzicht
heb je vanaf het Moorse kasteel.

cabo-espichel-portugal
Dit soort mooie uitkijkpunten bezoek je gemakkelijk met de huurauto

In Portugal kun je bij sommige tolwegen alleen elektronisch betalen. Huur een tolkastje, voor 2 euro per dag zit je altijd goed (creditcard verplicht).

5. Dolfijnen spotten in de baai van Setubal

Wil je dolfijnen spotten? Rijd dan richting het zuiden. Je verlaat Lissabon via de beroemde brug Ponte 25 de Abril wat al een mooi ritje op zich is. Daarna rijd je richting Setúbal en natuurgebied Reserva Natural do Estuário do Sado. Je kunt hier met Vertigem Azul een boottripje maken op de rivier de Sado en door de baai van Setúbal. Zij houden de groep dolfijnen die hier zwemt al sinds 1998 in de gaten. De kans dat je ze ziet is dan ook heel groot. Wel van tevoren reserveren!

dolfijnen-spotten-portugal
Wie wil er nu geen dolfijnen in het wild spotten? Had je ooit gedacht dat dit mogelijk was in de buurt van Lissabon?

Ontdek mooie plekjes rondom Lissabon met je huurauto

Wil je ook meer uit je vakantie halen? Stap op de luchthaven van Lissabon of bij een stadskantoor in het centrum van Lissabon in je huurauto en het avontuur kan beginnen! Bij Sunny Cars is de huursom all-in, je krijgt ter plaatse dus niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn! In Portugal kan de waarborg die op je creditcard wordt ingehouden, hoog oplopen. Met onze Geen Waarborg service staan wij garant voor de borg en heb je geen creditcard nodig.Handig!

Bekijk het aanbod in Lissabon

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.