5 x de allerleukste filmsets tijdens jouw roadtrip

Al van jongs af aan gek op Jurassic Park? Volg je Game of Thrones al sinds het begin op de voet? En was je helemaal ondersteboven van de prachtige natuurbeelden in The Revenant? Dat snappen we. Hier bij Sunny Cars zijn we ook gek op Hollywood-films en goede series. Aan de lunchtafels recenseren we dan ook regelmatig nieuwe vondsten op Netflix. Uiteraard zijn we hier ook gek op reizen en dus bespraken we laatst hoe leuk het zou zijn om tijdens een roadtrip ook een filmset te bezoeken. En dus somden we 5 prachtige filmsets op die je gemakkelijk met een huurauto kunt ontdekken. Ready, Set, Go. Uh… Action!

1. Jurassic Park: Hawai

Als er een klassieker is die jong én oud kent, dan is het wel Jurassic Park. Wat weinig mensen weten is dat deze bloedstollende kaskraker is opgenomen in de jungle van Hawaï. Niet gek, want Hawaï bestaat uit een archipel van 137 vulkanische eilanden, waarvan 8 grotere eilanden. De meest memorabele scènes zijn opgenomen op Oahu en Kauai. Een beetje verbeelding en jij waant je tussen de dinosaurussen in dit tropische paradijs vol ongerepte natuur, metershoge watervallen en torenhoge bomen. Een 4WD en grote motorinhoud is wel gewenst, want in het ruige landschap heb je wat extra grip nodig.

hawaii-aangepast-formaat-1

2. The Revenant: Canada

De indrukwekkende landschappen uit The Revenant – de film waarmee Di Caprio eindelijk een Oscar won – zijn vooral in het westen van Canada opgenomen. Aan de voet van de Rocky Mountains in Banff, Alberta vind je spectaculaire uitzichten die de basis vormen van de film. Om jezelf ook volledig in die natuur onder te dompelen, huur je een auto in de grotere stad Calgary. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het Banff National Park rijden om zo van het prachtige uitzicht bij Lake Louise te genieten. Een uurtje verderop ligt het Jasper National Park, waar je ook natuurdecors van de film tegenkomt.

filmdecor-the-revenant-filter

3. Game of Thrones: Kroatië

Ben jij één van de miljoenen fans van Game of Thrones? Dan is Kroatië jouw place to be. Wanneer je met een huurauto door het warme en droge binnenland van Kroatië rijdt, maak je onderweg kennis met ‘King’s Landing’, ‘Qarth’ en de ‘Red Keep’. De aanblik van Havenstad Dubrovnik zal meteen een belletje doen rinkelen. De muren om het oude centrum hebben dienst gedaan als setting voor diverse afleveringen van Game of Thrones. Rijd je iets verder de stad uit, dan kom je een van de oudste bomentuinen van Europa tegen. En raad eens? Dat prachtige stukje natuur werd gebruikt als de paleistuin van King Joffrey. Moeten we er ook nog bij vermelden dat de uitzichten onderweg adembenemend zijn?

kroatie-aangepast-formaat-2

4. Into The Wild: USA

Als er één film rijk is aan adembenemende natuurlandschappen, dan is het Into The Wild wel. Christopher McCandless doet in de film een flink stuk van de Verenigde Staten en Canada aan, maar het grootste deel van z’n avonturenroute bevindt zich in het westen van de VS. Voor Into The Wild-landschappen stop je aan het begin van de Pacific Crest Trail in Californië, het Anza-Borrego Desert State Park en Lake Mead in Arizona – het grootste stuwmeer van het land. In Into The wild was Lake Mead één van de kampeerplekken van Christopher. Een film naspelen was niet eerder zó makkelijk. Zeker als je dat op z’n Amerikaans in een Ford Mustang cabrio (of vergelijkbaar) kunt doen.

filmdecor-into-the-wild-filter

5. Under the Tuscan Sun: Italië

Under The Tuscan Sun, een film uit 2002 met actrice Diane Lane, sleept je mee in het dagelijkse leven in Toscane: rijke tradities, prachtige landschappen en de jaloersmakende Italiaanse cultuur. Voor de film werden mooie beelden van de stadjes Arezzo, Montepulciano, Cortona en San Quirico d’Orcia gebruikt. Vlieg je op Firenze, dan kun je van daaruit perfect met een huurauto de andere stadjes – én de typisch slingerende landwegen ertussen – ontdekken. Die laten je de sfeer van de film volledig beleven en staan garant voor een pittoreske roadtrip.

filmdecor-tuscan-sun-1-filter

Wil jij deze prachtige plekken met eigen ogen zien? Stap in je huurauto en rijd langs de mooiste uitzichten. Reserveer je all-in huurauto bij Sunny Cars en rijd 100% zorgeloos rond. Wij hebben alles al voor je geregeld, zo kun jij je bezig houden met leuke dingen. Zoals de hoofdrol spelen in je eigen film!

Meer over onze all-in formule

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.