Ontdek deze 8 highlights bij Athene met je huurauto

Voor duizenden jaren oude ruïnes en hagelwitte stranden ben je in Athene op de juiste plek. De Griekse hoofdstad is de perfecte uitvalsbasis om met je huurauto de omgeving van Athene te ontdekken. Reis terug in de tijd naar oude kloosters, maak een wandeling in de beboste bergen of geniet van een dagje strand op nog geen veertig kilometer afstand van het vliegveld van Athene. Wij tippen acht highlights in de omgeving van Athene waar jij dankzij een huurauto het echte Griekenlandgevoel beleeft!

1. Het Kaisariani-klooster

In een bos aan de voet van de Hymettusberg, zo’n acht kilometer rijden vanaf Athene, ligt het schilderachtige Kaisariani-klooster. De zachtgele ruïne ligt tussen pijnbomen en cipressen en heeft een binnenplaats met de Kaisariani-bron. Er wordt gezegd dat het water uit de bron een geneeskrachtige werking heeft, vooral voor vrouwen met een kinderwens. Na je bezoekje aan het klooster, maak je een wandelingetje door de omgeving. Tip: neem een picknick mee om in de schaduw van de mediterrane bomen van de rust op het terrein te genieten.

griekenland-athene-kesariani-klooster-op-de-berg-imitos-2
De kerk van het Kaisariani-klooster op de berg Imitos

2. Het archeologisch museum van Eleusis

Rijd vanuit Athene 21 kilometer naar het noordwesten voor een bezoek aan het archeologisch museum van Eleusis (of ‘Elefsina’). Hier krijg je tussen de greco-Romeinse ruïnes een kijkje in de Griekse mythologie. Tussen 1.300 voor en 400 jaar na het begin van de jaartelling werden Dementer, de godin van de landbouw, natuurkringloop en graankiemen, en haar dochter hier vereerd. Volgens de verhalen was zij het namelijk die de mensen op deze locatie leerde landbouwen. In het museum vind je vazen, beelden en andere voorwerpen die hier tijdens opgravingen gevonden zijn.

griekenland-athene-archeologische-vindplaats-eleusis-2
Het archeologisch museum van Eleusis

3. Het Akropolis en het Parthenon

Ben je in Athene, dan mag een bezoek aan de Akropolis en het Parthenon natuurlijk niet ontbreken. De Akropolis is een berg met een vlakke top in Athene, waar vierduizend jaar geleden al mensen woonden. Tussen 448 en 421 jaar voor het begin van de jaartelling werd het Parthenon op de top gebouwd. De overblijfselen van deze tempel, gebouwd voor de godin Athena, zijn nog steeds te bewonderen. In het nabijgelegen Akropolis Museum vind je een aantal beelden uit de tempel.

griekenland-athene-acropolis-in-het-voorjaar-2
Zonsondergang bij de Akropolis in Athene

Voor de kust van Griekenland liggen vele eilanden. Daar kun je gewoon naar toe, want de huurauto mag mee op de ferry. Dat is dus roadtrippen en eilandhoppen in één. Wel even de lokale verhuurder inlichten, want om op de ferry verzekerd te zijn en ook op de eilanden in aanmerking te komen voor assistentie in geval van pech, betaal je een kleine toeslag. Zeker doen dus.

4. De oude stad Korinthe

Op een uurtje rijden van Athene ligt de havenstad Korinthe, met zeven kilometer verderop de ruïnes van de oude stad: de Archaia Korinthos. De ooit levendige stad had het zwaar te verduren, met bezettingen van de Romeinen, Turken en Byzantijnen en diverse aardbevingen. Hoewel er niemand meer woont, zijn er nog vele sporen van vroegere bewoning te vinden, waaronder de tempel van Apollo uit de vijfde eeuw voor de jaartelling. Dankzij de zuilen die nog overeind staan, krijg je een goed idee van hoe groot het bouwwerk ooit geweest moet zijn. Je vindt hier ook ruïnes van onder andere het forum, badhuis en theater uit de eerste eeuw na Christus en een archeologisch museum.

griekenland-korinthe-archeologische-vindplaats-apollo-tempel-2
Archeologische opgraving bij de Apollo-tempel

In Griekenland zijn de verkeersborden altijd weergegeven in het Grieks en soms ook latijn en Engels. Dit is vooral het geval langs autowegen. In kleinere dorpjes zijn de verkeersborden vaak alleen in het Grieks.

5. Het Limni Marathonos

Wissel je trip langs historische ruïnes af met een bezoek aan het Limni Marathonos, het Marathon-meer, dat 38 kilometer buiten Athene ligt. Het meer is ontstaan dankzij een stuwdam die hier sinds 1931 ligt. Je mag hier niet zwemmen of varen, maar je kunt er wel een mooie wandeling tussen olijfgaarden en wijngaarden maken. Wanneer je toe bent aan wat meer levendigheid, bezoek je acht kilometer verderop de stad Marathon, bekend van ‘De Slag bij Marathon’ in het jaar 490 v. Chr., waarin Atheners het Perzische leger versloegen.

griekenland-attica-marathon-dam-2
Rijd over de stuwdam bij het Marathon-meer

6. De berg Parnitha

Veertig kilometer van Athene torent de berg Parnitha boven het omliggende landschap uit. De berg is bedekt met dennenbomen en pijnbomen en wordt daarom ook wel de ‘long van Athene’ genoemd. Dit is dan ook de perfecte plek om je longen te vullen met schone, frisse lucht. Rijd over de slingerweg naar de top van de berg en parkeer je huurauto voor een fijne wandeling over één van de vele wandelpaden in het dichte bos.

griekenland-parinthas-uitzicht-op-athene-2
Uitzicht over Athene vanaf Parnitha

7. De Atheense Riviera

Denk je aan Griekenland, dan denk je aan hagelwitte stranden en helderblauw water. Ook dat vind je op slechts een kort stukje rijden van Athene. De mooie kuststrook tussen Piraneus bij Athene en Kaap Sounio anderhalf uur rijden naar het zuiden wordt de ‘Atheense Riviera’ genoemd. Hier geniet je op één van de prachtige stranden van een zonnig dagje aan het water. Rijd je langs de kust? Stop dan even bij de oude haven van Lavrio, de warmwaterbronnen van het Vouliagmeni-meer en de tempel op de rots bij Kaap Sounio.

griekenland-attica-vouliagmeni-meer-2
Neem een duik in de warmwaterbronnen van Vouliagmeni

8. De Saronische Eilanden

Vlak voor de kust van Athene ligt een eilandengroep: de Saronische Eilanden. Neem de boot vanuit de haven van Piraeus en vaar naar het eiland Aegina. Op het 83 vierkante kilometer grote eiland vind je Griekenland in het klein. Archeologische monumenten, stranden die zo van de cover van een reisbrochure lijken te komen en gezellige dorpjes. Bezoek de tempel van Afaia, die in 500 v. Chr. gebouwd werd ter ere van de godin van de vruchtbaarheid, Afaia.

griekenland-hydra-eiland-2
Het eiland Hydra, een van de Saronische eilanden van Griekenland

Verken Athene met de huurauto

Wil je het maximale uit je verblijf in Athene halen? Reserveer dan een huurauto op de luchthaven van Athene. Liever eerst nog even de stad Athene ontdekken? Dan kun je er ook voor kiezen om de autohuur een aantal dagen later te starten en je auto op te halen op een stadskantoor in Athene. Zo geniet je eerst een paar dagen van de stad voor je de prachtige omgeving van Athene gaat verkennen.

Wanneer je een huurauto bij Sunny Cars reserveert, hoef je niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Je huurt namelijk volledig all-in, zodat de totaalprijs bij het boeken al helder is. Wil je je reis extra comfortabel maken? Bekijk bij het boeken onze handige extra services. Zorg dat je na aankomst zo snel mogelijk aan je vakantiepret kunt beginnen door voor Online check-in te kiezen en Fastlane te boeken zodat je als eerste geholpen wordt. Heb je de voorkeur voor een relatief nieuwe auto? Boek dan een Jonge Huurauto. Met al dat extra comfort hoef je alleen nog te doen waarvoor je naar Athene komt: genieten!

Bekijk ons aanbod van all-in autohuur in Athene

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.