fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Ontvlucht Dublin!

Bij een reis naar Dublin denk je er niet snel aan om de stad uit te gaan. Reisblogger Kim op reis deed het. Met de huurauto reed ze Dublin uit en kwam op plekken terecht waar je zelf niet zo snel aan denkt.

Pardon? Dublin ontvluchten? Waarom zou je dat doen? Het is toch een leuke stad? Absoluut, maar soms heb je gewoon even zin om een frisse neus te halen en te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Dat doe je net even makkelijker als je een auto hebt.  Check in ieder geval Howth en de Wicklow Mountains als toevluchtsoorden.

Howth: vissersdorpje aan zee

Howth ligt niet zo ver van Dublin, een klein half uurtje rijden. Afhankelijk van het tijdstip dat je kiest, want het kan gigantisch druk zijn op de weg in Dublin centrum. Dan is de rust en ruimte van Howth een prettige verademing. Veel mensen lopen hier op en neer de pier, zowel toeristen als de lokale bevolking. Met een beetje (of heel veel?) mazzel zie je hier zeehonden. Mocht je die missen, niet getreurd. De wandelroute langs de kliffen (Cliff Path Loop) is meer dan een goedmakertje hiervoor. In de haven van Howth kun je gratis parkeren. Er zijn beperkt parkeerplekken aanwezig, dus zorg dat je op tijd bent. Dan ontloop je ook de toeristen die vanaf een uurtje of elf langzaamaan Howth overnemen.

Howth_vissersdorpje_Dublin

Wicklow Mountains: wandelen door de Bergen

De Wicklow Mountains bieden dik 200 km2 aan natuurschoon. Meren, bossen, watervallen, herten: Wicklow Mountains heeft het allemaal. Vanuit Dublin rijd je in een dik uur naar het Glendalough Upper Lake Car Park. Je betaalt vier euro bij de slagboom, of je kiest voor de gratis parkeerplaats bij het Visitor Center. Vanaf dat punt is het nog twintig minuten lopen naar de start van de wandelroutes. Je kunt kiezen uit negen routes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. De ene route brengt je langs het Lower Lake, de andere langs het Upper Lake en weer een ander langs een waterval. Het is aan jou!

WicklowMountains_Dublin

Toegift: hondenraces in Dublin

Vooruit, je hoeft niet per se Dublin uit met je auto. Ook in Dublin komt de auto goed van pas als je bijvoorbeeld naar de hondenraces wilt. De renbanen liggen namelijk een klein stukje buiten het centrum. In Dublin kun je terecht bij twee banen: Harold’s Cross en Shelbourne Park. Op een raceavond zijn er zo’n elf races waarin de windhonden (greyhounds) in actie komen. Per race kun je wedden op een hond. Als toerist is dit een bijzonder avondje uit om mee te maken. Je kijkt niet alleen je ogen uit op de baan, maar vooral ook daarnaast. Fervente gokkers die verlies verwerken en winst vieren. Hier sta je écht tussen de Ieren.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou