6 x dáárom is een huurauto handig voor je wintersport!

Tijd voor wintersport! Heb jij al plannen? Om richting de besneeuwde bergtoppen te rijden, zullen de meeste mensen vanuit Nederland richting hun wintersportbestemming rijden met de auto. Maar ook vliegen naar een wintersportbestemming en vanaf de luchthaven de laatste kilometers afleggen richting de piste is populair. Of je nu met de auto of het vliegtuig reist, een huurauto is in beide gevallen een heel goed idee! Waarom een huurauto tijdens je wintersport nu zo handig is? Wij hebben de 6 redenen voor jou op een rijtje gezet.

1. Geen gedoe met taxibusjes

Vlieg je naar je wintersportbestemming met een groepje? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanaf de luchthaven een taxibusje of streekbus te pakken om met je reisgezelschap de laatste kilometers naar je accommodatie af te leggen. Máár het kan juist voordeliger zijn om een auto te huren vanaf het vliegveld. Reken maar eens uit wat het kost voor de transfer heen en terug! Voor hetzelfde geld heb je ook je eigen huurauto. Daar komt nog eens bij kijken dat het reizen met je eigen huurauto stukken comfortabeler is én dat de huurauto de hele wintersportvakantie op de oprit van je accommodatie staat. Bergopwaarts slepen met al jouw skispullen? Nergens voor nodig! Met de huurauto rijd je zo richting de skilift voor een dagje sneeuwpret.

2. Sla de volle skibus over

Een (overvolle) skibus vol onbekenden of in de kou wachten totdat de bus komt opdagen… Daar wordt níemand blij van. Beschik je over een huurauto dan kunnen jij en je reisgezelschap op een eigen tempo de wintersportbestemming verkennen. Een stuk fijner, toch? Met een huurauto kun je zorgeloos op pad in jouw eigen ‘safe space’. Vooral in deze tijd is dat een geruststellende gedachte.

3. Bespaar geld en huur een busje

wintersport-huurauto-vrienden
Samen met vrienden van de sneeuw genieten.

Ga je met een groep vrienden of familie op wintersport en gaan jullie rijden vanuit België? Ook dan is het slim om voor een huurauto te kiezen! Wanneer iedereen met eigen auto’s richting de sneeuw rijdt, kunnen de benzinekosten flink oplopen. Zonde van het geld, want daar kun je op je vakantieadres veel leukere dingen van doen! Een stuk slimmer is het om een busje (met winterbanden) te huren en samen te rijden. Bovenal is dat ook een stuk gezelliger!

4. Ga voor comfort

Heb je thuis op de oprit een kleine auto staan met weinig ruimte voor al je wintersportspullen? Of heb je een elektrische auto waarmee je een aantal keer onderweg moet stoppen om op te laden? Dan is het huren van een auto een uitkomst! Kies een ruim model, voeg eventueel nog wat wintersport accessoires toe (zoals een skibox) en klaar ben je. We hebben verschillende leveranciers en ophaallocaties door heel België waar je de huurauto kunt ophalen.

5. Winterbanden inbegrepen

huurauto-oostenrijk-winterband
Met winterbanden (en sneeuwkettingen) begeef je je niet op glad ijs!

Wil je met je eigen auto op wintersport? Niet iedereen heeft winterbanden, terwijl die wel verplicht zijn in veel wintersportlanden. Het kan dan ook voordeliger zijn om voor een week een auto te huren inclusief winterbanden dan deze zelf aan te schaffen voor je eigen auto.

Vlieg je naar de wintersport? Op bestemmingen waar winterbanden verplicht zijn, zijn deze standaard inbegrepen in onze all-in huursom. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Naast winterbanden kan je natuurlijk ook allerlei wintersport accessoires aan je boeking toevoegen zoals sneeuwkettingen, een skibox of een ski-rack.

6. Volledig verzekerd

Op wintersport begeef je je soms op glad ijs. Letterlijk en figuurlijk. Wel zo fijn als je dan volledig zorgeloos achter het stuur zit. Bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen. Wij hebben alles al voor je geregeld en jij kunt 100% zonder zorgen de weg op. Zo is een extra WA-verzekering van minimaal 10 miljoen euro inbegrepen. Breng je (door een slip op een glad wegdek) schade aan derden toe, hoef jij je in elk geval niet druk te maken. Met deze verzekering is die schade gedekt, zowel materieel als fysiek. En nog zoiets moois: bij ons draai je niet op voor de kosten van het eigen risico of schade aan glas-banden-bodem of dak van de huurauto. Dat kan je behoorlijk wat kosten schelen!

Meer wintersporttips?

Kortom: een huurauto voor je wintersport is hartstikke handig! Wil je nog meer wintersporttips? Bekijk dan zeker even onze wintersportpagina.

Reseveer nu jouw all-in huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.