7 handige tanktips voor jouw vakantie met huurauto

 

Je eigen auto voltanken doe je met het grootste gemak. Maar tanken op vakantie is het soms een beetje onduidelijk. Want welke brandstof heeft je huurauto eigenlijk nodig? Geen zorgen, wij hebben handige tips! Niet alleen over welke brandstof je moet tanken, maar óók hoe je zuiniger kunt rijden. Met deze 7 handige tanktips ben jij van alles goed op de hoogte!

1. Kies de juiste huurauto

Ga je op vakantie naar een bergachtig gebied? Kies dan niet zomaar voor een auto uit de kleinste categorie. Een auto met meer vermogen rijdt niet alleen veel vlotter de steile hellingen op, maar is ook zuiniger. Toch fijn als je niet om de haverklap richting het benzinestation moet. Zo houd je genoeg tijd over om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes van je vakantiebestemming.

2. Reserveer een auto met een eerlijke tankregeling

De meeste autoverhuurders hanteren verschillende tankregelingen. Met de Full-Full tankregeling lever je de huurauto in met dezelfde benzinestand als waarmee je hem ophaalde. Full-Paid betekent dat je de huurauto met een volle tank ophaalt en weer niet-afgetankt inlevert. Die eerste tankvulling is dan inbegrepen bij je huurprijs. Bij de Full-Empty tankregeling haal je de auto met een volle tank op en lever je hem ‘leeg’ weer in. Die eerste tankvulling betaal je en daarnaast worden er nog servicekosten in rekening gebracht. Vaak pakt dit oneerlijk uit, want of je die tank nu half leeg rijdt of maar voor een kwart, je betaalt sowieso voor die volle tank.

3. Zorg dat je de juiste brandstof tankt

Gasolina, Gasóleo… Sin Plomo, Sans Plomb… In sommige landen zijn de brandstofnamen behoorlijk verwarrend. Maar zorg er altijd voor dat je zeker weet dat je de juiste brandstof tankt! Want tank je de verkeerde brandstof, dan kun je voor hoge kosten komen te staan, zoals schoonmaakkosten en misschien zelfs sleepkosten. Op je huurcontract, de sleutelhanger of op de tankdop van je huurauto staat welke brandstof je moet tanken. Bij het ophalen van de huurauto kun je het natuurlijk ook altijd even navragen!

4. Ga van de snelweg af om te tanken

Uit gemak of automatisme kiezen veel mensen vaak voor een tankstation langs de snelweg. Maar maak eens een ommetje met de huurauto. Tankstations die wat verder van de snelweg liggen zijn vaak voordeliger!

5. Gebruik cruise control

Als je huurauto cruise control heeft, gebruik die dan zeker. Als je met een constante snelheid rijdt, verminder je namelijk het brandstofgebruik met 4 à 10%. Zeker op de snelweg kan dit algauw wat euro’s schelen. Hiermee bespaar je niet alleen brandstof, maar nog fijner: je rijdt een stuk duurzamer!

6. Rijd anticiperend en matig je snelheid

Probeer zoveel mogelijk te anticiperen op wat er voor je gebeurt. Door niet onnodig van rijstrook te wisselen, voldoende afstand te houden en hard remmen te vermijden, verbruik je minder brandstof. Wist je trouwens dat je tot 25% aan brandstof bespaart wanneer je 100 km/u rijdt in plaats van 130 km/u? Bovendien beperkt het ook meteen je risico op snelheidsboetes en zorg je voor minder uitstoot. Mooi meegenomen, toch?

7. Laat je huurauto uitrollen

Als je een hindernis of een rood licht nadert, kun je het beste op voorhand je gaspedaal loslaten. Zo vertraagt de auto en verbruik je geen benzine waardoor je zuiniger rijdt. Sta je voor een gesloten overweg, een rood licht of een andere plek waar je langer dan een minuut denkt stil te staan? Laat je huurauto dan niet onnodig draaien. Stukken beter voor het milieu!

Alles goed geregeld bij Sunny Cars

Huur je een auto bij Sunny Cars, dan weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn inbegrepen, ínclusief die eerlijke tankregeling! Kortom: zorgeloze autohuur voor een heldere all-inclusive prijs. Dát is de zonnige kant van autohuur. Zo kun jij tijdens je vakantie optimaal genieten en met de huurauto op zoek naar de mooiste plekjes.

Wil je altijd up-to-date zijn van leuke én handige autohuurtips? Volg ons op Facebook of Instagram. En als je al vakantieplannen hebt, dan kun je in de zesde versnelling je reservering maken!

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.