Alles wat je moet weten over autohuurverzekeringen

Autohuur kan soms verwarrend zijn, vooral als het gaat om de verschillende verzekeringen zoals WA verzekering, all-risk verzekering en het eigen risico. Wees gerust, je bent niet de enige. Uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse autohuurders blijkt dat 53% niet weet of ze verzekerd zijn voor het aanrijden van een andere auto. Deze verwarring kan natuurlijk voor onzekerheid zorgen, niets is vervelender dan zo aan je vakantie te beginnen. We leggen het graag aan je uit, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Bij Sunny Cars altijd volledig verzekerd

Alvast ter geruststelling. Bij Sunny Cars hoef je je geen zorgen te maken over de verzekering van je huurauto, want onze autohuur is all-inclusive. Alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, het eigen risico is gedekt en er zijn geen onverwachte kosten.

Autohuurverzekeringen uitgelegd

Elke huurauto is all-risk verzekerd. Dit betekent dat je altijd zowel een WA-verzekering hebt voor schade aan derden als een schadeverzekering voor schade aan de huurauto zelf. De voorwaarden en verzekerde bedragen kunnen echter verschillen per land en verhuurder.

WA-verzekering

De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) dekt de schade die je met de huurauto aan derden toebrengt, zowel materieel als fysiek. Dit is een verplichte verzekering in Nederland en de EU. De standaarddekking voor schade aan zaken bedraagt minimaal € 1,3 miljoen en voor schade aan personen minimaal € 6,45 miljoen per gebeurtenis. In sommige vakantielanden, zoals de USA, Canada, Curaçao en Zuid-Afrika, kan de maximale dekking lager zijn dan de Nederlandse/EU-normen. Dit kan ook per verhuurder verschillen.

Een hoge WA-dekking is essentieel omdat je aansprakelijk gesteld kunt worden voor aanzienlijke kosten bij schade aan derden. Denk aan ziekenhuiskosten, verlies van inkomen en schade aan eigendommen.

Voorbeeld: Stel je gaat op vakantie, rijdt lekker met je huurauto rond in de USA en krijgt dan een ongeluk. Het kan gebeuren en sterker nog: het overkwam een klant van Sunny Cars. De klant was betrokken bij een ongeluk met een motorrijder. De motorrijder heeft de klant voor meerdere miljoenen aansprakelijk gesteld. Gelukkig had de klant een auto bij ons gehuurd, want wij bieden extra WA-dekking van minimaal € 10 miljoen. Daardoor hebben we de claim voor de klant kunnen afwikkelen. Hoe fijn is dat!

Met de extra WA-dekking van minimaal € 10 miljoen ben je bij Sunny Cars wereldwijd goed verzekerd.

2h4a9708-2

Schadeverzekering en eigen risico

De schadeverzekering dekt schade aan de huurauto zelf, zoals krassen, deuken of andere beschadigingen. Het eigen risico bepaalt hoeveel je zelf moet betalen bij schade. Dit eigen risico kan variëren afhankelijk van de verhuurder en het land.

Voorbeeld: Stel dat je een auto hebt gehuurd met een eigen risico van €1.000. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor alle schade onder de €1.000. Heb je een deuk in de deur en zijn de kosten voor het herstellen van de schade €600, dan betaal je deze kosten zelf. Bij schade van €1.500 betaal je alleen het eigen risico van €1.000, de rest wordt gedekt.

Bij Sunny Cars is het eigen risico volledig gedekt en krijg je het bedrag bij schade terugbetaald, zodat je nooit onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Je kunt dus zorgeloos rondtoeren.

Glas-, banden-, bodem- en dakschadedekking

Schade aan banden, glas, dak of bodem valt niet onder de schadeverzekering. Dit betekent dat je de volledige kosten zelf moet betalen. Denk aan een lekke band, een sterretje in de voorruit, of schade aan de bodem van de auto. Om deze risico’s te dekken, bieden veel verhuurders een aanvullende verzekering aan.

Voorbeeld: Stel, je rijdt over een steentje dat opspringt en je voorruit beschadigt. Normaal gesproken zou je de kosten die van deze schade zelf moeten betalen, maar met de glas-banden-bodem-dakschadedekking wordt dit volledig vergoed.

De all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars bevat ook de glas-banden-bodem-dakschadedekking, zodat echt alle schade aan je huurauto is verzekerd. Wel zo’n fijn gevoel!

2h4a0158-2

Diefstalverzekering (TP-verzekering)

De diefstalverzekering, of Theft Protection (TP), dekt schade door (poging tot) diefstal van de huurauto. Dit betekent dat als je huurauto gestolen wordt of als er een poging tot diefstal is waarbij schade ontstaat, je gedekt bent.

Voorbeeld: Stel, je huurt een auto en er wordt een poging tot diefstal gedaan waarbij de autoradio wordt gestolen en het slot beschadigd raakt. De kosten hiervoor kunnen al snel hoog oplopen. Heb je een auto gehuurd met diefstalverzekering, dan ben je hiertegen verzekerd mits je de auto goed hebt afgesloten en aan de voorwaarden voldoet.

Ook de diefstalverzekering is standaard inbegrepen Sunny Cars zonder eigen risico en dus geen onverwachte kosten!

Bij Sunny Cars alles gedekt en geregeld

Je ziet het, bij Sunny Cars zijn alle verzekeringen standaard inbegrepen én het eigen risico gedekt. Daarnaast huur je ook altijd inclusief ongelimiteerde kilometers, eerlijke tankregeling en gratis annuleren. Echt alles wat je nodig hebt voor je autohuur is inbegrepen. Aan de balie kun je dus met een gerust hart ‘nee’ zeggen als men je extra verzekeringen of het afkopen van het eigen risico aanbiedt. Zo weet je van tevoren dat alles goed is geregeld. Dat is een auto huren zonder zorgen!

Reserveer nu je all-inclusive autohuur bij Sunny Cars

2h4a0015-4

Sunny Cars

Beheerder

Beheeraccount gebruikt om te testen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.