Handig om te weten als je een auto huurt in Canada

Canada het kleine broertje van de Verenigde Staten? Qua oppervlakte klopt daar niets van, want Canada is toch echt groter dan de VS. Dat het er een stuk rustiger is, dat is wèl waar.
Waar de VS ruim 325 miljoen inwoners telt, wonen er in Canada maar 37 miljoen mensen. Dit heeft als gevolg dat je hier op een hele relaxte manier kunt genieten van de prachtige en uitgestrekte natuur. Ook in de steden gaat het er aangenaam aan toe. In combinatie met een goed onderhouden wegennet en ontspannen rijstijl is Canada bij uitstek het land voor de perfecte roadtrip. Met deze autohuurweetjes ga je goed voorbereid de weg op en haal je nét even meer uit je vakantie.

1. Keep your lane

Op wegen met meerdere banen in beide richtingen geldt het keep your lane-systeem. Wat inhoudt dat je op een gekozen baan moet blijven rijden en dat auto’s elkaar zowel links als rechts mogen inhalen. Je wisselt in principe alleen van baan als je de snelweg wil verlaten. Heel anders dan we in Nederland gewend zijn.

2. Fastlane service

Bij de autohuurbalies kan het soms flink druk zijn. Op sommige plekken in Canada kun je gebruikmaken van onze Fastlane service. Je kunt de rij dan overslaan, waarna je rechtstreeks naar de auto kan lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Handig, als je lekker snel de weg op wilt!

3. Extra bestuurder

Tijdens een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen. In Canada is een tweede bestuurder niet altijd inbegrepen in de huurprijs. Dus controleer dit goed en voeg anders de service Extra Bestuurder toe aan je reservering. Let op dat de extra bestuurder ook altijd het huurcontract ondertekend, zodat jullie beide verzekerd zijn.

4. One way huren

Zeker bij een groot land als Canada is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Dat heet een One Way en is tegen betaling mogelijk. Populaire one ways in Canada zijn Vancouver – Edmonton – Calgary en Toronto- Montreal – Quebec – Ottawa.  Voer de gewenste ophaal- en inleverlocatie in en je ziet direct wat de toeslag voor de one way is!

5. Choice locations

In Canada zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Alle beschikbare huurauto’s uit de door jou gereserveerde categorie zijn dan op een nabijgelegen parkeerterrein voor je op een rij gezet. Hier mag je zelf je huurauto uitkiezen. Je meld je eerst bij de verhuurbalie op de luchthaven en daar registreer je je. Vervolgens word je doorverwezen naar het juiste vak met de beschikbare auto’s. De auto’s zijn open en dus kun je ze van buiten én binnen bekijken voordat je kiest. Heb je je favoriet gevonden, dan draai je de sleutels (die al in het contact zitten) om en rijd je naar de check-out om het contract te ondertekenen. In de voucher staat of je bij een choice location hebt gehuurd en vind je de verdere uitleg hierover.

6. Automaat

Autorijden in Canada is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf: je hoeft alleen maar op de weg te letten. Als je thuis geen automaat rijdt, is het misschien even wennen, maar dat heb je zo onder de knie.

7. Under Age

De minimumleeftijd om een auto te huren in Canada is 25 jaar. Ben je tussen de 21 en 25 jaar, kijk dan bij het reserveren naar de mogelijkheden om de Jonge Bestuurder service toe te voegen. Soms is het ook mogelijk om de minimumleeftijd te verlagen tegen betaling van een toeslag bij het ophalen van de huuauto. Check altijd de specifieke reisvoorwaarden van jouw favoriete huurauto voor meer informatie hierover.

Zorgeloos op pad met Sunny Cars

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het regelen van een zorgeloze huurauto voor je roadtrip door Canada. Huur je bij Sunny Cars dan weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Met onze all-in formule is alles vooraf geregeld en heb je gegarandeerd geen onverwachte kosten ter plaatse. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn namelijk inbegrepen. Denk aan een extra WA-verzekering van minimaal €10 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering. Maar ook de terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dak schadedekking zijn standaard inbegrepen. Met een huurauto van Sunny Cars kun je dus onbezorgd genieten van de prachtige omgeving in Canada.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Canada

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.