6 tips voor als je een auto huurt in een linksrijdend land

In maar liefst 76 landen rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat kan best lastig zijn. De versnellingspook met je linkerhand bedienen, borden lezen aan de linkerkant van de weg en dan nog de neiging om aan de ‘vertrouwde’ kant van de weg te rijden. Zonder dat je er erg in hebt kun je aan de verkeerde kant van de weg belanden! Met deze 6 tips maak je het jezelf wat makkelijker.

1. Huur een automaat

Het lijkt een inkopper, maar toch denkt niet iedereen eraan om een automaat te huren. Een automaat is dan wel duurder dan een handgeschakelde huurauto, máár het levert je wel een geweldig voordeel op: je hebt geen gedoe met schakelen. Zo kun jij je volledig concentreren op het verkeer. Dat rijdt een stuk relaxter. Kies je vanwege budget tóch voor een handgeschakelde auto: oefen dan even een paar rondjes op de parkeerplaats voor je je in het verkeer mengt.

2. Plan je route

Bedenk van te voren wat je route wordt. Dan hoef je daar in ieder geval niet mee bezig te zijn tijdens het rijden. Gebruik ook een navigatiesysteem. Die geeft vaak aan in welke richting je een rotonde moet nemen. Handig!

Mixed up Myanmar

Mocht je op reis gaan naar Myanmar: daar maken ze het nog ingewikkelder. Het stuur zit aan de rechterkant van de auto én ze rijden ook rechts. De dictator Ne Win heeft veertig jaar de regel ingesteld om rechts te rijden in plaats van links. De auto’s zijn hier echter niet op aangepast. Vandaar dat je hier nóg weer een andere situatie vindt.

3. Ga met de verkeersstroom mee

Probeer zoveel mogelijk achter andere auto’s aan te rijden (mits ze dezelfde kant op gaan uiteraard!) want de lokale bevolking rijdt in ieder geval aan de juiste kant van de weg. Ga met de verkeersstroom mee, zeker op rotondes.

4. Let op verkeersborden en stoplichten

Blijf nadenken over de kant van de weg waar je rijdt. Kijk naar verkeersborden en stoplichten. Deze staan uiteraard aan de linkerkant van de weg. Als je de achterkant van een bord of een stoplicht ziet, weet je dat je fout zit! Let vooral goed op bij gewoontedingen zoals het nemen van een rotonde, het wegrijden bij een benzinestation en het uitwijken voor een tegenligger. Op stille wegen zonder verkeer kun je ongemerkt opeens aan de rechterkant gaan rijden, blijf hier extra waakzaam.

5. De bijrijder mag meerijden

Meestal bloedirritant, iemand die naast je zit en zich bemoeit met jouw rijstijl. Maar in een linksrijdend land moet je dit juist wel willen. Vraag je reispartner om alert te blijven en je te corrigeren als je op de verkeerde weghelft dreigt te komen. Ook wel eens leuk dat dat mag, toch?

6. Ga goed verzekerd de weg op

Zorg dat je goed verzekerd bent! Al rijd je nog zo veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als het allemaal wat anders gaat dan normaal. Bij Sunny Cars huur je jouw auto all-in, dat betekent dat je 100% verzekerd bent. En dat is wel zo’n lekker idee.

Geen zorgen bij Sunny Cars

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je via Sunny Cars huurt. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Bij ons weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Best een geruststellende gedachte. Zeker als je voor het eerst plaatsneemt in een huurauto in een linksrijdend land. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn inbegrepen. Kortom: zorgeloze autohuur voor een heldere all-inclusive prijs. Zo kun jij tijdens je vakantie optimaal genieten en met de huurauto op zoek naar de mooiste plekjes.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.