Auto huren op Sicilië? Bezoek dan Catania!

Lekker eten, gezellige straatjes en heerlijk shoppen. Voor veel mensen de ultieme combinatie voor een vakantie! En naar welk Zuid-Europees land reis je af voor deze mooie combinatie? Juist, dat is Italië! Maar… niet zomaar Italië hoor. Voor de ultieme beleving ga je naar Sicilië. Want zoals Plato zei: “Sicilians build things like they will live forever and eat like they will die tomorrow.”Je begrijpt het al, genieten (vooral van eten en drinken) staat hier centraal. Wij laten jou Catania zien.

‘Gewoon’ even met de huurauto een rondje Sicilië doen is simpelweg onmogelijk. Het eiland is groter dan je denkt! Daarom hebben wij voor jou de highlights van Catania op een rijtje gezet, de grootste stad op Sicilië na Palermo. Natuurlijk geven wij jou ook de nodige autohuurtips zodat je niets te kort komt tijdens je roadtrip rondom Catania.

Start je stedentrip met je huurauto bij de Kathedraal van Catania

Je haalt je huurauto makkelijk en snel op de luchthaven van Catania op. Hup, de auto in en rijden maar! Tijdens de autorit naar de stad mag je de Kathedraal van Catania niet missen. Deze Kathedraal, of Basilica Cattedrale Sant’Agata, leent zijn naam aan de plaats waar de Kathedraal is gebouwd. Namelijk op de plaats waar Sint Agatha van Sicilië overleed. Let tijdens het rijden door Catania wel goed op de verkeersborden, er is veel eenrichtingsverkeer.  Let ook goed op de Zona Traffico Limitato borden. Dit zijn straten waar je niet met de huurauto mag rijden. Lees meer over deze borden en voorkom boetes in Italië

Kathedraal van Catania, op Sicilië
Kathedraal van Catania, op Sicilië. Op de achtergrond zie je vulkaan de Etna.
Leuk: je kan op een aantal locaties een gegarandeerd model kiezen. Dus, wil je lekker toeren door Italië met een Fiat 500? Dat kan vanaf bijvoorbeeld Catania luchthaven. Filter op 'Gegarandeerd model' als je je huurauto selecteert.

Ondergronds Catania

In de binnenstad van Catania loop je vanaf de Kathedraal van Catania een ondergrondse wereld in en loop je met een gids langs de verborgen schatten van Catania. Je wordt meegenomen naar de religieuze gebouwen en populaire legendes die onder onze voeten zijn blijven leven. Parkeer je je auto in de binnenstad? Let dan op de parkeerregels van Sicilië. Het verschilt op welke dagen je waar en hoe lang je mag parkeren. Lees alles over parkeren in Italië in onze handige blog.

uitzicht-sicilie-huurauto
Uitzicht vanuit je huurauto op Sicilië. Tijdens je roadtrip op Sicilië geniet je van het meest prachtige uitzicht!

Wil je niet alleen naar Catania met je huurauto, maar wil je ook het vasteland verkennen? Goed plan. Het binnenland van Sicilië is ook prachtig! Wat je ook kunt doen, is kiezen voor een one way. Dit betekent dat je de huurauto ophaalt op locatie A, bijvoorbeeld op de luchthaven van Catania, en inlevert op locatie B, bijvoorbeeld de luchthaven van Palermo. Voor de mogelijkheden en kosten van een one way, check je de huurvoorwaarden als je een huurauto hebt uitgekozen of neem even contact met onze autohuurexperts op.

Tip: Teatro romano

Op ongeveer 8 minuten lopen van de Kathedraal van Catania mag je een bezoek aan Teatro Romano niet missen. Dit amfitheater werd pas in de 19e eeuw opgegraven en is nog redelijk in takt. Je kan dit theater inmiddels bijna in zijn geheel bezichtigen. Een bezoekje waard dus.

Op excursie naar de Etna

sticking-her-head-out-to-see-the-volcano
Vulkaan de Etna. Prachtig plaatje, toch? Wist je dat de Etna de grootste nog werkende vulkaan van Europa is?

Op ongeveer een half uurtje rijden van het stadscentrum van Catania ligt de Etna. Een dagtrip naar deze vulkaan mag je zeker niet overslaan. Bijna alles wat je in de binnenstad van Catania ziet, was in de 17e eeuw compleet verwoest door de Etna. Met de auto rijd je vanaf de binnenstad van Catania in een half uur naar Piano Provenzana, waarna je met de Starbus naar 2900 meter hoog kan gaan.

Autohuurtips Italië

Zona Traffico Limitato, Sicilië

Lekker met je huurauto toeren op Sicilië, ideaal! Tijdens de autoritten heb je de mooiste uitzichten. En waar je maar komt kun je de leukste dorpjes bezoeken. In Italië bestaan er wel nog behoorlijk wat regels en wetten als je met een auto op pad gaat. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  1. Let op de Zona Traffico Limitato. Dit zijn zones waar je op bepaalde dagen of tijdstippen niet als toerist mag komen.
  2. Parkeren in Italië is opletten geblazen. Er zijn verschillende zones en regels die aangeven wanneer je waar mag parkeren.
  3. Wil je de auto ophalen in Catania, maar ergens anders weer terugbrengen? Kijk altijd in de huurvoorwaarden of een One way mogelijk is of vraag dit na bij een van onze autohuurexperts.

Wil je meer tips over Sicilië? Lees dan snel de blog over de verborgen schatten op Sicilië. Als je meteen in de auto wil springen en een huurauto wil reserveren, kan je dit makkelijk op onze site doen. Onze autohuurexperts staan natuurlijk voor je klaar om je telefonisch of via de e-mail advies te geven over je huurauto. Ciao!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.