Een Portugees autohuurcontract: Let op deze termen

Ga je een auto huren in Portugal? Dan is het goed om jezelf te verdiepen in het autohuurcontract dat je moet ondertekenen bij het ophalen van je auto. Er bestaat namelijk een kans dat je ter plekke een Portugese huurovereenkomst moet ondertekenen. Hoe weet je dan zeker dat je niet per ongeluk tekent voor onnodige extra kosten?

In deze blog worden alle termen uit Portugese autohuurcontracten besproken waarover onze customer care afdeling de meeste meldingen krijgt. Het zijn namelijk instinkers, oftewel onnodige extra verzekeringen of diensten. Alle verzekeringen die je nodig hebt zijn al inbegrepen bij de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars. Dus zie je een van onderstaande termen op je huurcontract staan met een bedrag erachter? Communiceer dan met de lokale verhuurder dat je deze extra niet nodig hebt. All-in autohuur bij Sunny Cars is echt all-in!

  • Super Cobertura de Danos/Supercover/ Super Top Cover LDW

   Dit is een aanvullende schadeverzekering die je echt niet nodig hebt, je bent immers al 100% all-in verzekerd via ons. Met deze ‘supercover‘ koop je het eigen risico af en verlaag je in sommige gevallen de waarborg. Totaal overbodig, want bij Sunny Cars krijg je het eigen risico gewoon terug als je wordt belast voor schade aan de huurauto. En ook de waarborg wordt weer teruggestort of vrijgegeven nadat je de huurauto hebt ingeleverd.

   Vaak wordt er voor deze aanvullende verzekering getekend omdat er een misverstand ontstaat aan de balie. De vriendelijke baliemedewerker wijst je op het eigen risico. Dit zorgt bij jou voor onzekerheid, want je hebt toch geen eigen risico via Sunny Cars? Jullie hebben beiden gelijk: via Sunny Cars heb je wel een eigen risico, máár je krijgt het eigen risico van ons terug als je dit hebt moeten voorschieten indien geval van schade.

   Toch kan deze aanvullende schadeverzekering uitkomst bieden in sommige gevallen. Bijvoorbeeld als ter plaatse blijkt dat je de waarborg niet kunt voldoen, omdat je creditcardruimte niet voldoende toereikend is. Als je níet via ons huurt kan deze Super Cobertura handig zijn om je eigen risico af te kopen. Op een hoog eigen risico zit je immers niet te wachten.

   Lokaal huurcontract Portugal

  • Opção de combustível simplificado/Fuel Purchase Option

   Dit is een aanpassing op de brandstofregeling, waarmee je afspreekt met de verhuurder dat je de huurauto zonder af te tanken weer inlevert op de verhuurlocatie. De verhuurder belast dan een bedrag plus servicekosten op je creditcard. Zonde, want de tankvulling en servicekosten liggen standaard hoger dan wanneer jij zelf nog even zou tanken voordat je de huurauto inlevert. Niet tekenen voor deze regeling, dus. Gewoon even de auto aftanken voordat je ‘m inlevert. Dat bespaart je geld.

  • Roadside Protection

   Dit is een aanvulling op de 24-uurs wegenwacht van de wagenparkaanbieder en dekt de volgende punten – die je zelf heel makkelijk kunt voorkomen: vervanging van autosleutel bij nalatigheid, hulp bij lege accu, buitengesloten van voertuig en bezorging brandstof bij lege tank. Deze optie kan verschillen per bestemming en per wagenparkaanbieder, er zijn dus meerdere varianten van. Je kunt deze aanvullende verzekering best afsluiten, maar eigenlijk is het zonde. Pechhulp van de wagenparkaanbieder is al geregeld als je via Sunny Cars hebt gereserveerd. Mocht je met pech langs de weg komen te staan, hoef je je geen zorgen te maken.

   Lokaal huurcontract Portugal

  • Super Cobertura de Acidentes Pessoais / Personal Insurance / PAI

   Deze verzekering wordt ook wel de ‘inzittendenverzekering’ genoemd. Een PAI-verzekering is een vrijwillige aanvullende verzekering waarmee een som wordt uitgekeerd in geval van (blijvende) invaliditeit of overlijden. Zie het als een soort levensverzekering. Voor een stukje extra zekerheid kun je tekenen voor deze verzekering, maar in sommige gevallen is dit door je reisverzekering al geregeld. Controleer even je reisverzekering, zodat je weet of je gebruik will maken van deze inzittendenverzekering.

  • Additional Driver

   Dit spreekt voor zich: je tekent hier voor een extra bestuurder. Vaak wordt gedacht dat een extra bestuurder standaard inbegrepen is via Sunny Cars, maar dit is niet altijd het geval. Of dit zo is vind je terug in de huurvoorwaarden. Ook lees je hier wat de eventuele extra kosten zijn. Als de tweede bestuurder al inbegrepen is, is het natuurlijk zonde om deze ter plaatse nog bij te boeken.

  • Corbertura de proteção de Pára-Brisas

   We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar dat is niet nodig: deze aanvullende glas- en bandenverzekering heb je niet nodig. De glas-banden-bodem-dakschadedekking is bij ons immers al inbegrepen. Heb je onverhoopt een ster in je ruit, een lekke band, een buts, deuk of kras? Geen zorgen, kan gebeuren! Ter plaatse moet je dit bedrag wel even voorschieten, eenmaal thuis kun je het eenvoudig terug claimen.

  • Produtos Counter

   Als je een tolkastje, kinderzitje op GPS hebt gereserveerd dan wordt deze extra onder dit kopje genoteerd. Ook een grensoverschrijding of one way kun je onder ‘Produtos Couter‘ vinden. De kosten voor deze extra’s dien je ter plaatse te betalen, zoals ook op je voucher vermeld staat. Maar heb je geen extra gereserveerd? Let hier dan extra op. Het zou zonde zijn als je extra betaalt voor een GPS terwijl je deze niet gebruikt of ontvangt.

   

Verzekeringen en opties kunnen per land en verhuurbedrijf verschillende benamingen hebben. Om het overzichtelijk te maken hebben we de belangrijkste termen voor je verzameld en uitgelegd in de blog Autohuurcontract tekenen: let op deze termen. Daarnaast vind je op onze blog ook landspecifieke informatie over de termen in autohuurcontracten in Italië, Spanje, Frankrijk en de USA & Canada. Ga je binnenkort een auto huren in een van deze landen? Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de termen in het autohuurcontract in jouw bestemmingsland.

Ter plaatse dus geen extra kosten?

Nee, in principe niet. Via Sunny Cars huur je all-inclusive en dus hoef je ter plaatse niet meer te tekenen voor aanvullende verzekeringen. Als je vooraf via ons een extra hebt geboekt, zoals een kinderzitje, one way, grensoverschrijding of GPS, dan dien je deze kosten nog wel ter plaatse te betalen.
Door onze all-inclusive autohuurformule weet je van tevoren precies wat is inbegrepen bij de autohuur. Zo kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen wanneer de lokale verhuurder je extra services of diensten probeert te verkopen. Haal het maximale uit je vakantie naar Portugal met een zorgeloze huurauto van Sunny Cars!

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto in Portugal

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.