Portugal, wat een veelzijdige bestemming!

Portugal alleen een land voor een strandvakantie? Welnee, Portugal is zo veelzijdig, er is van alles te doen. Of je nu houdt van mooie steden, lekker eten, actieve vakanties, wijnproeverijen, bergdorpjes of lokale markten… Het is er allemaal! Buiten de toeristische badplaatsen valt er nog van alles te ontdekken. En hoe verken je al die mooie plekken? Uiteraard met een huurauto. Stap je in? We nemen je mee op deze rondreis.

Porto en de Douro

Douro en Porto

In Porto kun je je goed vermaken, maar de omgeving van deze stad en de gouden rivier de Douro zijn ook de moeite waard. En heel geschikt voor een rondreis met een huurauto. Hier bevind je je middenin de portstreek met duizenden wijngaarden en vele quintas waar je een rondleiding kunt krijgen of kunt meedoen aan een proeverij. De beroemdste vind je in het stadje Pinhão. Het gebied is bergachtig met vele mooie uitkijkpunten tot gevolg. Bijvoorbeeld die bij São João da Pesqueira! In het voorjaar geniet je hier van de prachtige amandelbloesem.

Sunny tips

• Met een one way haal je de auto op in Porto en lever je hem weer in Lissabon in. Of andersom.
• De Portugese namen van benzine en diesel lijken erg op elkaar. Gasolina is benzine en Gasoleo is diesel. Daar wil je je liever niet in vergissen.
• In Portugal zijn bestuurders verplicht elkaar met alarmlichten te waarschuwen als er een file of ongeval nadert. Het komt misschien wat onrustig over, maar het is goed bedoeld.

Algarve onontdekt

Algarve, Portugal

De Algarve is populair, maar met een huurauto kun je nog genoeg rustige mooie plekjes ontdekken. Ga naar Cabo de Sao Vicente, het uiterste zuidwestelijke puntje van Europa. Vlakbij ligt Sagres waar je kunt surfen, vogels spotten, wandelen langs de rotsige kustlijn en genieten van heerlijke gerechten met rijst en vis. In Raposeira vind je de bekende Portugese tegeltjes (azulejos). Verderop ligt de gezellig stad Lagos met een mooi historisch centrum en meer landinwaarts de bergdorpjes Silves en Monchique. Je roadtrip eindigt in het gezellige Tavira.

Sunny tips

• Hou je van bergachtig gebied of diepgelegen baaitjes? Kies dan een auto met wat extra vermogen, dat rijdt veel comfortabeler.
• In Tavira ben je vlakbij de Spaanse grens. Je mag met de huurauto naar Spanje rijden, maar alleen als je van tevoren de grensoverschrijding hebt aangevraagd.
• Wissel je het rijden graag af? Check van tevoren of de tweede bestuurder is inbegrepen. Zo niet, kies ons AD-pakket. Dan ben je voordeliger uit dan ter plaatse.

Rondje Lissabon

Toerist in Lissabon, Portugal

Lissabon is een fijne stad voor een stedentrip. Nog leuker is het om ook de mooie omgeving te verkennen met een huurauto. Je haalt de auto op in een van de stadskantoren en via de Ponte de 25 de Abril over de Taag rijd je zo de stad uit. Bijvoorbeeld naar het zuiden, naar de Alentejo. Misschien wel de minst bekende regio van Portugal, maar daardoor nog echt puur. Hier kun je paardrijden, mountainbiken, surfen en wandelen of lekker chillen op de mooie stranden van Comporta, dat ook wel het nieuwe Ibiza wordt genoemd.

Sunny tips

• Op de luchthaven van Lissabon kan het best druk zijn. Met onze servicepakketten Express, Premium of Premium Plus mag je de wachtrij overslaan.
• In Portugal kan de waarborg die op je creditcard wordt ingehouden, hoog oplopen. Met ons Geen waarborgpakket heb je geen creditcard nodig.
Huur een tolkastje. In Portugal kun je bij sommige tolwegen alleen elektronisch betalen. Voor 2 euro per dag zit je altijd goed (creditcard verplicht).

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

monique

30 Mei 2019 | 10:21 am | Reageer op monique

gaan al 38 jaar naar portugal , al 10 jaar nu met vliegtuig en sunnycars ,Portugal is een prachtig land en als je het binneland intrekt heef het een ongelofelijke charme ,daarom heb je zekere een auto en de diensten van sunnycars nodig , sunnycars staat altijd paraat

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 Juni 2019 | 11:29 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Monique,

Wat leuk, zeg. Echte fans van Portugal. Het is dan ook een prachtige bestemming.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.