5 tips voor toeren op Tenerife: natuurlijke zwembaden en historische dorpjes

Tenerife is een prachtig eiland met veel zonuren, diverse stranden en boulevards waar je heerlijk over kunt slenteren. Maar ook het binnenland is de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten en bergen. Neem de tijd om het eiland te ontdekken met een huurauto. Wij geven je alvast 5 goede tips!

Tenerife heeft van alles te bieden: van groene natuur in het noorden en stranden in het zuiden en van knusse dorpjes tot grotere steden.

1. Naar de hoogste berg van Spanje

Een letterlijk hoogtepunt van je vakantie op Tenerife is de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje gelegen in het nationaal park midden op het eiland. Als je in de buurt van de berg bent, kun je de auto parkeren en verdergaan met de kabelbaan die je naar een hoogte van 3555 meter brengt. Daarna leg je de laatste paar meters te voet af en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Adembenemend!

el-teide-tenerife
Met de huurauto richting de hoogste berg, Pico del Teide.

Wel een auto huren, maar geen creditcard? Dat is op Tenerife geen probleem! Met de service Geen waarborg reserveer je eenvoudig een auto zonder creditcard.

2. Saharazand op strand Las Teresitas

Na de Pico del Teide kun je wel weer wat rust gebruiken. Gelukkig ligt Las Teresitas vlakbij. Volgens de boekjes het mooiste strand van Tenerife. Het lijkt heel natuurlijk, maar dat is niet zo. Met goudgeel zand uit de Sahara is het strand hier aangelegd en beplant met veel palmbomen. Het mag de pret niet drukken, met de bergen in de rug lig je hier goed.

strand-op-tenerife
Op één van deze strandbedjes kun je best een dagje vertoeven, toch?

In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Vaak wordt deze streep voorafgegaan door een grote omgekeerde driehoek op het wegdek!

3. Baden in natuurlijk zwembad Charco del Viento

Tenerife heeft vier natuurlijke zwembaden en dankzij ‘het beste klimaat in de wereld’ kun je hier het hele jaar van genieten. Charco del Viento is misschien wel de mooiste. Prachtig turquoise water, veel zand, rotsen, gestold lava en uitzicht op de Pico del Teide.

charco-del-viento-tenerife-2
In dit natuurlijke zwembad wil je wel even pootjebaden!

4. Pittoresk Masca

Aan de voet van de Tenobergen vind je Masca, een heel mooi en pittoresk dorpje. Je moet wat moeite doen om dit dorp te bezoeken, maar dat je er aan het einde van de rit wat moois voor terugkrijgt is een feit. Tijdens de autorit is er in ieder geval al genoeg te zien, zoals prachtige flora en fauna. Trek wel stevige schoenen aan voor de wandeling die je er gaat maken! Na afloop kun je even bijkomen op het terras van het doprscafé, met prachtig uitzicht.

masca-tenerife-kopie
Masca was tot een halve eeuw geleden nog niet met de auto te bereiken!

5. La Laguna

Een heel mooi en kleurrijk stadje op Tenerife is La Laguna. Het hele historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO1 Dat belooft dus veel goeds. En dat doet het zeker, want La Laguna is net een openluchtmuseum.

lalaguna-tenerife-2
Kleurrijk en historisch, dát is La Laguna. Zeker een bezoekje waard!

Toeren met je all-in huurauto op Tenerife

Zoals je leest is een auto op Tenerife echt een must. Die huurauto kun je ophalen op het vliegveld van Tenerife Noord of op de luchthaven van Tenerife Zuid. Bij Sunny Cars huur je standaard all-in. Alle verzekeringen zijn inbegrepen en je weet van tevoren precies wat een huurauto je kost. Van onverwachte extra kosten is geen sprake. Dát is pas een geruststellend idee.

Kies je graag voor wat extra gemak? Dan hebben we handige services. Met onze Online Check-in ligt het huurcontract al ingevuld voor je klaar bij aankomst en met de Fastlane kun je zelfs de wachtrij overslaan. Ideaal! En wil je graag een auto huren, maar heb je geen creditcard? Dat is op Tenerife geen probleem! Met de service Geen waarborg reserveer je eenvoudig een auto waarbij Sunny Cars garant staat voor de borg. Je hebt dus geen creditcard of zelfs contante waarborg nodig.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ann Verhelle

21 maart 2023 | 11:21 am | Reageer op Ann Verhelle

Ik probeer een auto te huren in de luchthaven Tenerife zuid van zondag 18/06/2023 tot zondag 09/07/2023 maar ik krijg steeds het bericht ongeldige datum.
Wij komen aan om 16.10 en terugvlucht is om 06.55h. Kan je ons daarin helpen aub?
Mvg

Ann Verhelle

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

22 maart 2023 | 10:28 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Ann, op de aangegeven data kun je gewoon een auto bij ons huren op Tenerife Zuid. Ik heb de zoekopdracht voor je ingevoerd als je deze link gebruikt: https://booking.sunnycars.nl/selecteer-een-auto?ak=62&pickupRegion=1048&pickupLocation=0&pickupType=&pickupTime=17:00&dropoffTime=06:00&pickupDate=2023-06-18&dropoffDate=2023-07-09&nonAffiliate=true

De pick-up tijd staat hierin om 17:00 uur en de inlevertijd om 06:00 uur.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Onze customer service afdeling helpt je dan graag verder met het maken van je booking. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.