Zó ga je zorgeloos de (tol)weg op in de VS

Zonder stress met je huurauto op weg in de VS? Sta vóór vertrek even stil bij deze tips over tolwegen. Dan hoef je daar op reis niet meer over na te denken. En dat maakt jouw roadtrip nóg relaxter. Want tol regel je vooraf veel makkelijker. Wel even checken hoe het werkt in het stuk van de VS dat jij gaat bezoeken. Hieronder zetten we dat op een rijtje én lees je hoe jij alles al vanuit huis in orde maakt. Have a great journey!

Amerika heeft geen landelijk tolsysteem: de 50 staten hanteren verschillende manieren om (automatisch) tol te betalen. Bij de meeste tolpoorten kun je ook met cash of creditcard betalen. Maar er zijn ook staten die de tol alleen automatisch op het kenteken registreren.

Onze tip om extra zorgeloos van je huurauto in Amerika te genieten: maak gebruik van een automatisch tolkastje of tolpas. Oké, je betaalt hiervoor een klein bedrag, maar dan hoef je ook niets meer te regelen tijdens je vakantie. Bovendien bespaar je zo tijd bij de tolpoorten en kun je echt álles halen uit je vakantie met huurauto in de USA. En wist je dat de tolwegen in de USA (ongeveer 2 cent per kilometer) ongeveer vijf keer goedkoper zijn dan Europese tolwegen?

Met onze huurauto’s passeer je op drie manieren moeiteloos de tolpoortjes. Hoe? Dat leggen we per deel van Amerika uit.

Tol betalen in Californië, Florida en Texas

In Florida, Californië, Colorado, North Carolina, Texas en Washington State kun je tol betalen met de Toll Pass Automatic. Die werkt via kentekenregistratie. Wel zo makkelijk, dan kun je dus zó doorrijden.

Gebruik je de Toll Pass Automatic (TPA), dan brengt de lokale verhuurder een vast bedrag aan administratiekosten in rekening voor iedere dag dat je op een tolweg hebt gereden.

De administratiekosten vind je terug in de specifieke voorwaarden van je huurauto. De kosten voor de tol zelf worden geregistreerd op het kenteken en doorgestuurd naar de autoverhuurder. Vervolgens worden de tolkosten gereserveerd op je creditcard.

Tol betalen in Chicago

Ga je met de huurauto op pad in Chicago? Dan adviseren wij de Toll Pass Waiver (TPW) om de tol te betalen in Chicago en de Chicago Metropolitan omgeving. Chicago telt namelijk nogal wat tolwegen, en met dit apparaat omzeil je de wachtrijen bij de tolpoorten. Dat scheelt toch kostbare vakantietijd.

Anders dan bij de TPA zijn alle tolkosten bij de TPW inbegrepen in het Chicago Metropolitan gebied. Je betaalt dus geen losse tol meer, maar een vast bedrag per dag voor het apparaat én de tol. De exacte kosten staan in de specifieke voorwaarden.

Tol betalen in het Noord-oosten van de USA

Ga je roadtrippen door het noordoosten van de USA? Als je door Delaware, Massachusetts, Maine, Maryland, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia en West Virginia rijdt, betaal je tol gemakkelijk met het Toll Pass Device (TPD).

Bij het ophalen van de huurauto betaal je voor dit apparaat een vast bedrag per dag, met een maximum per huurperiode. Tijdens het reserveren hoef je niet aan te geven dat je de TPD wilt gebruiken: vraag erom bij de huurbalie wanneer je de huurauto ophaalt. Hoeveel dit precies kost, staat in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Het Toll Pass Device registreert de tol wanneer je door het tolpoortje rijdt en de tolkosten worden automatisch van je creditcard afgeschreven.

Tol in overige Amerikaanse staten

Huur je een auto in een van de staten die we hier niet noemen? Vraag dan tijdens het ophalen van je huurauto naar de mogelijkheden voor het betalen van de tol in die staat. Als een tolkastje of tolpas niet mogelijk is, kun je met je creditcard betalen, en bij bemande tolpoorten ook altijd contant. Zorg dus dat je genoeg dollars bij je hebt.

Goed om te weten: op Amerikaanse tolwegen kom je nooit onder tol betalen uit. Maak je geen gebruik van de Toll Pass Automatic, Toll Pass Waiver of het Toll Pass Device, of betaal je ter plekke simpelweg de tol niet, dan wordt je creditcard achteraf alsnog belast voor de ontbrekende tol. Plus administratiekosten. Dus wil je het zo voordelig en zorgeloos mogelijk houden, ga dan voor automatische tolbetaling.

Ontdek de Verenigde Staten met een huurauto

Zorgeloze autohuur begint met een huurauto van Sunny Cars. Je huurt namelijk altijd all-inclusive, dus werkelijk alle verzekeringen die je nodig hebt zijn inbegrepen. Van een goede schade- en diefstalverzekering tot een extra WA-verzekering: wij regelen het voor je. Zeker in de USA is onze extra WA-dekking een must. Omdat de standaard WA daar niet voldoende is, verhogen wij de lokale WA-dekking met € 10 miljoen. Geruststellend idee toch? Je huurt bovendien inclusief ongelimiteerde kilometers, dus instappen maar en geniet van je roadtrip!

Bekijk het aanbod in de USA

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Patrick Van den Branden

26 februari 2023 | 3:28 pm | Reageer op Patrick Van den Branden

Hallo,
wij hebben een huurauto gereserveerd op 7/april/2023 te 20.00uur tot 9/4 te 20.00uur in Miami luchthaven. Wij willen enkel gebruik maken op 8/4 ganse dag, van tolwegen naar Key West. Hoe gaat dit in zijn werk. Dien ik dit aan te vragen bij de verhuurder in Miami, hoe verkrijg ik een sunpass, kortom, hoe werkt het om zo goedkoop mogelijk gebruik te maken vd tolwegen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

27 februari 2023 | 12:10 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Patrick, als je slechts een dag op tolwegen rijdt is het wellicht goedkoper om geen Toll Pas Automatic aan te vragen maar de tol gewoon ter plekke te betalen met je creditcard of contant, als dit mogelijk is. Zo hoef je namelijk geen vaste administratiekosten per dag te betalen. Als je wilt weten hoe hoog deze administratiekosten zijn kun je dit terugvinden in de specifieke huurwoorwaarden voor je autohuur onder Extra informatie -> TOLL PASS AUTOMATIC. Veel plezier alvast!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.