5 dure en bizarre verkeersovertredingen op vakantie

Regelmatig worden vakantiegangers in het buitenland verrast met boetes voor verkeersovertredingen. Erg vervelend, want de kosten kunnen hoog oplopen. Bovenop de boete worden namelijk ook nog administratiekosten gerekend. Dat er gekke verkeersovertredingen bestaan, is een feit! Zo mag je in sommige landen niet in je zwembroek achter het stuur zitten of moet je voorrang geven aan dieren… Wij zetten 5 dure en bizarre boetes op een rijtje, want een gewaarschuwd chauffeur telt voor twee!

1. Australië: boete verdubbeld op een feestdag

Wereldwijd kan een ritje zonder gordel je duur komen te staan. Maar zeker in Australië lopen de boetes hoog op. Afhankelijk van de staat betaal je er tussen de 250 en 300 euro. Heb je net op een feestdag je gordel niet om? Dan betaal je dubbel zo veel! Op feestdagen wordt het bedrag van de boete namelijk verdubbeld…

gordel-boete-australie
Pas op feestdagen in Australië heel goed op! Dat kan je geld besparen.

2. Groot-Brittannië: voetgangers niet nat maken

Groot-Brittannië wordt regelmatig geassocieerd met regenachtig weer. Ben je tijdens een plensbui blij dat je aan het toeren bent met je huurauto in Engeland, pas dan wel op dat je niet te enthousiast door de plassen scheurt. Als je mensen op de stoep nat maakt, kan dit je wel 5000 pond kosten.

boete-plas-groot-brittanie
Even scheuren door een plas in Groot-Brittannië? Doe maar niet! Zonde van je geld...

3. Duitsland: naakt uitstappen kan geld kosten

Wanneer naturisten in Duitsland naakt in een auto rijden, is er geen probleem zolang er niemand hinder van ondervindt. Als de naakte automobilist echter uitstapt en mensen hebben er last van, wordt een boete in rekening gebracht.

nudisten-autorijden-boete
In Duitsland mag je naakt autorijden. Zolang er maar niemand hinder ondervindt als je naakt uitstapt!

4. Spanje: doolhof van parkeerregels

In Spanje geldt in straten met eenrichtingsverkeer vaak een parkeerverbod voor één kant van de weg. Zo kan het zijn dat je er juist alleen aan de linkerkant van de weg mag parkeren. Soms is het zelfs zo dat er om de 15 dagen van kant gewisseld wordt. Best verwarrend en gek! Op de blauw met rode borden die langs de weg staan kun je lezen of je rechts of links moet parkeren. Deze borden zijn genummerd met 1 tot en met 15 voor het eerste deel van de maand en 16 tot en met 31 voor het tweede deel van de maand. Let dus goed op en zorg dat je aan de juiste kant van de weg parkeert, om een boete te voorkomen.

parkeren-weg-spanje
Kies een huurauto die past bij je vakantieplannen.

5. Italië: niet rijden op bepaalde tijden

Huur je een auto in Italië? Onthoud deze woorden dan goed: zona traffico limitato. Letterlijk vertaald: ‘beperkt verkeersgebied’. Deze borden zie je meestal in een historisch stadscentrum. Spot je zo’n bord? Dan mag je hier niet of soms alleen tijdens bepaalde uren rijden. Denk je een shortcut te hebben gevonden? Denk dan twee keer na en draai om. Elke keer dat je langs dit bord rijdt, krijg je weer een boete. Dat wordt dan een heel duur ritje!

zona-traffico-limitato-italie-boete
Neem dit bord in Italië uiterst serieus en negeer het niet!

Boete in buitenland is duur

Rijd je in het buitenland een boete met je huurauto, dan word je na de vakantie flink wakker geschud als je ineens ziet dat er een bedrag van je rekening is afgeschreven. Voorkom dus een bekeuring! Niet gelukt? Geen zorgen. We leggen je alles uit over boetes in het buitenland.

All inclusive behalve je bekeuring

Wij willen dat jij tijdens je vakantie onbezorgd kunt genieten van de onbeperkte kilometers. Dit doen we door jou goed voorbereid op pad te laten gaan.

Bij Sunny Cars is je autohuur all-inclusive. Dit betekent dat alle verzekeringen standaard zijn inbegrepen. Ook betalen wij het eigen risico in geval van schade aan jou terug. Maar terugbetaling van boetes? Nee, helaas… dát is niet inclusief.

Bekijk ons aanbod op ruim 8000 bestemmingen

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.