Handig om te weten als je een auto huurt in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een perfect land om te roadtrippen. Met een enorme diversiteit in landschappen, culturen, flora en fauna beleef je hier iedere dag een nieuw avontuur. Waar anders kun je in één vakantie de Big Five spotten, gerenommeerde wijnen proeven, langs spectaculaire kustroutes rijden en onderweg walvissen zien? Wil je optimaal genieten van je roadtrip? Met deze autohuurweetjes haal je nét even meer uit je vakantie.

1. Fastlane reserveren

Na een lange vlucht wil je het liefst zo snel mogelijk in je huurauto stappen. Maak je gebruik van onze Fastlane service, dan mag je de reguliere wachtrij aan de autohuurbalie overslaan én het huurcontract ligt al ingevuld voor je klaar. Dat scheelt een hoop tijd!

2. Links rijden

In Zuid-Afrika rijden ze links en dat kan best even lastig zijn. Het lijkt een inkopper, maar toch denkt niet iedereen eraan om een automaat te huren. Een automaat is dan wel duurder dan een handgeschakelde huurauto, máár het levert je wel een geweldig voordeel op: je hebt geen gedoe met schakelen. Zo kun jij je volledig concentreren op het verkeer. Dat rijdt een stuk relaxter. Kies je vanwege budget tóch voor een handgeschakelde auto: oefen dan even een paar rondjes op de parkeerplaats voor je je in het verkeer mengt. Bekijk ook onze andere tips voor als je een auto huurt in een linksrijdend land.

3. One way huren

Zeker in een groot land als Zuid-Afrika is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Het levert je veel tijdswinst op! Tussen de meeste verhuurkantoren in Zuid-Afrika is one way autohuur mogelijk – wel altijd op aanvraag. Soms wordt er een toeslag gerekend om je auto op een andere locatie in te leveren. Die toeslag kun je ter plaatse betalen. Voer de gewenste ophaal- en inleverlocatie in en je ziet direct wat mogelijkheden voor jouw gewenste one way route zijn.

UItzicht natuurpark Zuid-Afrika

4. Tweede bestuurder

Tijdens een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen. Handig: bij Sunny Cars is in Zuid-Afrika een extra bestuurder altijd inbegrepen in de huurprijs. Let op dat deze persoon ook altijd het huurcontract ondertekend, zodat jullie beide verzekerd zijn.

5. Grensoverschrijding

Als je vanuit Zuid-Afrika de grens over wil naar Lesotho, Swaziland of een van de omliggende landen, moet je dat bij je reservering aanvragen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de lokale wagenparkaanbieder de toestemmingsbrief om de grens over te gaan, niet op tijd klaar heeft en je dus ook niet verzekerd bent in het andere land. Aan een grensoverschrijding zijn vaak wel extra kosten verbonden die je ter plekke betaalt. De mogelijkheden en kosten lees je per huurauto terug in de specifieke reisvoorwaarden én tonen we in het boekingsproces. Je weet dus vooraf precies waar je aan toe bent.

Zorgeloos op pad met Sunny Cars

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het regelen van een zorgeloze huurauto voor je roadtrip door Zuid-Afrika. Huur je bij Sunny Cars dan weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Met onze all-in formule is alles vooraf geregeld en heb je gegarandeerd geen onverwachte kosten ter plaatse. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn namelijk inbegrepen. Denk aan een extra WA-verzekering van minimaal €10 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering. Maar ook de terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dak schadedekking. Met een huurauto van Sunny Cars kun je dus écht onbezorgd genieten van jouw roadtrip!

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Zuid-Afrika

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Meekers Koenraad

26 april 2022 | 12:34 pm | Reageer op Meekers Koenraad

Beste
Deze reactie alleen om jullie op de hoogte te brengen van het feit dat er geen fastlane beschikbaar was op durban airport. Ik heb de mensen van bluu erover aangesproken maar kreeg nul op request . Ik had nochtans een kost betaald om te kunnen genieten van een snelle afhandeling maar dat lukte daar blijkbaar niet, achteraan aanschuiven kreeg ik te horen!!! Voor de rest was alles prima geregeld;-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

26 april 2022 | 1:29 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Koenraad, wat leuk dat je een auto bij ons hebt gehuurd in Zuid-Afrika en bedankt dat je dit doorgeeft! Er lijkt iets mis te zijn gegaan met de Fastlane service toen je je huurauto wilde ophalen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt een mailtje sturen naar customercare@sunnycars.nl en daarin uitleggen wat er is misgegaan. Als je extra kosten hebt gemaakt en de dienst niet hebt kunnen gebruiken, krijg je dat bedrag van ons terug. Met zonnnige groet, Jaap

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.